Zilais morfīds. Foto: Lauma Ķeire, LU Botāniskais dārzs

Atlikušajās vasaras brīvlaika nedēļās aicinām bērnus un skolēnus apciemot Tropu tauriņu māju, ko nupat ir piepildījuši jauni tauriņi!

Tveice un vasarīga atmosfēra Tauriņu mājā turpinās arī augustā. No kūniņām izšķīlušies vairāku sugu tauriņi, kas savvaļā sastopami Indoķīnas tropos un Amazones baseinā. Ar lantānu ziedu nektāru barojas garspārņi un mormontauriņi, lapotnē nomaskējušies Indijas lapu tauriņi, bet saules gaismā aktīvākie ir zilie morfīdi un kliperi. Šoreiz piedāvājam iepazīt arī Atlasa pāvačus - iespaidīga izmēra dienvidaustrumu Āzijas naktstauriņus. 

Tauriņu mājā uzziedējuši vairāki eksotiski tropu augi - krāšņais klerodendrs (Clerodendrum x speciosum), lancetiskās pentas šķirne (Pentas lanceolata), Kaminga medinilla (Medinilla cumingii). Starp citu augu lapām savas bīstamās krūkas noslēpusi nepente, kas ir augs-kukaiņēdājs. Savukārt pie koi karpu baseina visā varenībā izpletušās lielsakņu alokāzijas (Alocasia macrorrhizos) lapas.

Ieeja Tropu tauriņu mājā katru dienu no pulksten 10 līdz 16, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā, bez papildus samaksas. 

Dalīties