Pirms un pēc vētras postījumu sakopšanas. Foto: S. Tomsone

Ja pēc vētras dārzs izskatījās tā, it kā lielam mikserim vāks būtu pasprucis vaļā, tad tagad par bijušo liecina vien zāģu skaidas un pāris izgāztie celmi.

Jūs cirtāt un zāģējāt, vācāt gan vēja izsvaidīto, gan sazāģēto, krāvāt kaudzēs un traktora piekabē, grābāt un slaucījāt! Pateicoties jums, zaru vairums, kas bija zālienos, dobēs, krūmos un uz celiņiem, nu ir savākts – tie ir salikti kaudzēs celiņu malās vai pat jau aizgādāti uz apmeklētājiem nepieejamo dārza daļu, kur taps sašķeldoti. Trīs kritušo koku stumbri ir sazāģēti un saskaldīti!

Četras dienas mums palīdzēja gan spriganas jaunkundzes, gan dāmas un vīri. Arī bērnu spožās acis un čaklās rociņas bija ļoti noderīgas, jo tieši viņi zālē pamana un savāc arī mazākus zarus, nodrošinot pļāvējiem drošu nākamo pļaušanu. Pavisam talkā bija atnākuši 39 palīgi: atsaucība bija negaidīti liela – mūsu saimniecības vadītājs Ēriks zvanus saņēma jau līdz ar pirmo palīgā aicinājuma parādīšanos atklātībā. Starp palīgiem bija cilvēki, kuri iepriekš par dārzu nebija interesējušies, Botāniskā dārza regulārie apmeklētāji, Latvijas Universitātes darbinieki, gan rīdzinieki, gan tālākus ceļus mērojušie.  

Milzīgs paldies visiem jums par atsaucību, izturību, veltīto laiku un spēku!

Mums jau ir pieteikušies nākamie palīgi. Tamdēļ darām zināmu, ka jūsu palīdzība noteikti būs vajadzīga, bet pašlaik situācija ir tāda, ka gaidām rindā pēc arboristu pakalpojumiem tam, ko nevaram izdarīt ne saviem, ne jūsu spēkiem: viņiem ir jānozāģē vismaz trīs aizlauztie koki, lielo koku pusnolūzušie zari, kā arī vainagi ir jāatbrīvo no zariem, kas krītot tajos ir ieķērušies. Tiklīdz tas būs izdarīts, arī šie zari no zemes būs jāsavāc, tomēr nu vismaz darbs nebūs pa visu dārzu.

PALDIES!

Dalīties

Saistītais saturs

Pēc vētras
30.07.2024.

Pēc vētras

Dārzs būs slēgts vētras seku dēļ
29.07.2024.

Dārzs būs slēgts vētras seku dēļ