2019. gada 8. martā plkst. 14.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājā notiks starptautiskas ceļojošas fotoizstādes “Purvu atjaunošana – ieguldījums klimata pārmaiņu mazināšanā” atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz 22.martam.

Izstāde tapusi, sadarbojoties piecu valstu – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Vācijas – LIFE Peat Restore projekta purvu ekspertiem. Izstāde vērš uzmanību uz purvu ekosistēmām un to mazāk zināmo lomu dabā – klimata regulēšanu, kā arī degradētu purvu atjaunošanas nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā. Purviem ir liela nozīme ūdens un barības vielu apritē, tie nodrošina neaizstājamas dzīvotnes savvaļas sugām, kā arī glabā milzīgus oglekļa krājumus, piedaloties klimata regulēšanā. Tātad purviem ir milzīga loma arī cilvēces eksistences nodrošināšanā.

Izstāde uzsāk savu ceļojumu pa piecām valstīm tieši Latvijā. To sagatavojuši Latvijas Universitātes Botāniskā dārza speciālisti sadarbībā ar citiem LIFE Peat Restore projekta partneriem pārējās projektā iesaistītajās valstīs. Fotogrāfiju autori ir gan purvu pētnieki un eksperti, kas dokumentējuši savas un kolēģu gaitas un dabā novēroto, gan dabas fotogrāfi, kas novērtējuši purvu neparasto pievilcību dažādos gadalaikos un diennakts stundās. Fotogrāfijās izcelts purvu savdabīgais krāšņums, noslēpumainība, sugu un dzīvotņu daudzveidība un tās saglabāšanas nozīme, bet parādītas arī cilvēka darbības pēdas.

LU Botāniskā dārza Palmu mājā izstāde būs apskatāma no 8. līdz 22. martam. Izstāde apskatāma iegādājoties biļeti LU Botāniskajā dārzā. 

Pēc tam izstāde ceļos uz citām vietām Latvijā un pārējās projekta valstīs.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Dalīties