ABA terapijas centra mākslas darbnīcas audzēkņu darbu izstāde. Izstāde būs apskatāma līdz 6.martam, katru dienu dārza darba laikā (no plkst. 10.00 līdz 16.00), iegādājoties ieejas biļeti.

Izstādē apskatāmi darbi, ko veidojuši bērni ar autiskā spektra traucējumiem (AST). Viņu pasaules uztvere ir atšķirīga, bet viņiem patīk augi un košas krāsas, kas redzams arī bērnu darbos. Kaut arī bērni ir jūtīgi pret cilvēku pieskārieniem un citām mums ierastām lietām, viņiem patīk taustāmi materiāli, tāpēc darbos ir daudz faktūru un telpisku elementu.

ABA terapijas audzēkņus atbalsta trīs talantīgi skolēni – Ivans Dzjoda, Artjoms, Dilaņans un Nikolajs Ņeganovs. Viņi sagatavoja eksotisku dzīvnieku gleznojumus un origami tehnikā veidotus objektus.

Mākslas darbnīcā “Lauvas skola” ABA terapijas centrā (Skolas iela 42a; tālr. +371 26429405) tiek laipni gaidīti bērni ar AST, kā arī viņu brāļi un māsas! Nodarbības notiek gan individuālā kārtā, gan 2-3 bērnu grupā, veicinot savstarpēju kontaktu. Tas ir veids, kā bērns var izpausties ar krāsu un materiālu palīdzību. Nodarbībās var piedalīties arī normotipiskie ģimenes bērni.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem ir atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Dalīties