8. septembrī LU Botāniskajā dārzā notiks noslēdzošā sezonas nodarbība par ārstniecības augiem. Nodarbībā tiks runāts par ārstniecības augiem, ko vēl var paspēt ievākt rudenī un par to, ko iesākt ar ārstniecības augu drogām, kas uzkrātas vasarā. Nodarbības sākums 12.00. Dalība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

LU Botāniskajā dārzā visas vasaras garumā apmeklētāji varēja iepazīt ārstniecības augus ārstniecības augu speciālistes un sertificētas farmaceites Anitas Libertes vadītajās nodarbībās. Septembrī cikls pietuvojies izskaņai – pēdējā nodarbība par ārstniecības augiem LU Botāniskajā dārzā notiks sestdien, 8.septembrī plkst. 12.00. Nodarbībā dalībnieki iepazīs augus, kurus vēl var paspēt ievākt rudenī, mācīsies gatavot un nogaršos dažādas ārstniecības augu tējas un atsvaidzinās atmiņu par to, kā un kādos gadījumos pielietojamas vasarā ievāktās drogas.

Ierobežotā grupas izmēra dēļ dalība nodarbība tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Pieteikties iespējams, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/gaevsN

Plānotais nodarbības garums – aptuveni 1,5 h. Dalības maksa nodarbībā 2 EUR papildus ieejas biļetei. Pulcēšanās nodarbībai notiks pie kases.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Septembrī dārzs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties