LU Botāniskajā dārzā uzziedējusi dāliju kolekcija. Par godu krāšņajam notikumam, LU Botāniskajā dārzā ceturtdien, 6.septembrī plkst. 18.00 notiks dāliju ziedēšanai veltīta ekskursija. Ekskursijā iepazīsim ne tikai dāliju kolekciju, bet arī citas dārza daļas. Dalība ekskursijā ar iepriekšēju pieteikšanos.

Dāliju ziedēšana iezīmē gan vasaras noslēgumu, gan sezonas pēdējo lielo āra kolekciju ziedēšanu botāniskajā dārzā. Tai par godu ceturtdien, 6.septembrī plkst. 18.00 LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija, kurā gida pavadībā iepazīsim plašo dāliju kolekciju, uzzināsim, kāda ir mākslinieces Frīdas Kalo saistība ar dālijām, kā kļūt bagātam, selekcionējot dālijas un kādēļ nekur pasaulē nav sastopamas zilas dālijas. Ielūkosimies arī Palmu mājas siltumnīcās, kā arī vietā, kur valda nebeidzamā vasara – Tropu tauriņu mājā.

Dāliju kolekcija LU Botāniskajā dārzā ir viena no bagātīgākajām – tajā apskatāmas aptuveni 250 dažādas dāliju sugas un šķirnes, kas ziedēšanas pilnbriedā atgādina milzīgu ziedu jūru. LU Botāniskā dārza dāliju kolekcijas pirmsākumi meklējami 20.gadsimta 40.gados, bet darbs pie kolekcijas veidošanas nepārtraukti turpinās, tādēļ dāliju dobes apmeklētājus ik gadu sagaida nedaudz citādā veidolā.

Dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, tādeļ dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Pieteikšanās: agnese.reke@lu.lv, 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai elektroniskajā pieteikuma anketā šeit: goo.gl/gaevsN

Dalības maksa ekskursijā 1 personai: 2 EUR + ieejas biļete

Ekskursijas ilgums: 18.00-19.00. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie kases.

Iepazīties ar biļešu cenām iespējams šeit: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties