Vasara lēni tuvojas izskaņai un noslēgumam tuvojas arī nodarbību cikls “Iepazīsti ārstniecības augus” LU Botāniskajā dārzā. Augustā vācamos ārstniecības augus vēl vari paspēt iepazīt pēdējā nodarbībā 22.augustā plkst. 18:30. Nodarbība būs veltīta augļu un ogu izmantošanai veselības stiprināšanā. Dalība nodarbībā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

LU Botāniskais dārzs visas vasaras garumā divas reizes mēnesī piedāvāja ielūkoties dziļāk ārstniecības augu pasaulē un apgūt zināšanas, kas nepieciešamas, lai izmantotu augus veselības uzturēšanā. Nodarbībās dalībnieki mācījās augus atpazīt, pareizi ievākt, sagatavot un izmantot.

Augusta pēdējā ārstniecības augu iepazīšanas nodarbībā 22.augustā pievērsīsimies ogām un augļiem, kas ir ne tikai gards uztura papildinājums, bet arī vērtīgi ārstniecības augi. No jauna rakursa paskatīsimies uz labi zināmiem augļiem un ogām, kā arī iepazīsim mazāk pazīstamus augļus un ogas, kas ir vērtīgi palīgi veselības stiprināšanā, gatavojoties gada aukstajai sezonai. Runāsim gan par augļu un ogu vākšanu un pareizu uzglabāšanu, gan par dažādiem to izmantošanas veidiem. Nodarbību vadīs ārstniecības augu speciāliste un sertificēta farmaceite Anita Liberte.

Dalības maksa 1 personai: 2 EUR + ieejas biļete. Nodarbības sākums plkst. 18.30. Plānotais nodarbības garums – aptuveni 1,5 h. Pulcēšanās nodarbībai notiks pie kases.

Ierobežotā grupas izmēra dēļ iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. BRĪVU VIETU VAIRS NAV!

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties