Ceturtdien, 16.augustā plkst. 19.00 LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija “Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?”, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja izzināt dārza interesantākos augus un stāstus gida pavadībā. Dalība ekskursijā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Teju 100 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā LU Botāniskajā dārzā ir uzkrāti neskaitāmi augi no visas pasaules. Lielākie, senākie, krāšņākie, indīgākie, izturīgākie – Botāniskajā dārzā tie visi ir pulcējušies vienkopus, radot dabas bagātību krātuvi, kas ļauj ielūkoties pārsteidzošajā pasaules augu daudzveidībā.

Ekskursijā „Kas zied un dzīvo Botāniskajā dārzā?” ielūkosimies LU Botāniskā dārza dzīlēs  - redzēsim, kā siltumnīcās gatavojas vīģes, granātāboli un citroni, kā siltumnīcās zied eksotiskas orhidejas, ūdensrozes un citi augi, kā saplaukušas pirmās krāšņās dālijas. Uzzināsim, kāpēc nemaz nepastāv tāda lieta kā “banānkoks”, kurš augs nogalināja pulku neuzmanīgu Napoleona armijas karotāju un kurš augs ir „augšāmcēlies no mirušajiem”. Baudīsim krāšņo un tropiski silto augustu dārza āra teritorijā, kā arī izpētīsim eksotisko tauriņu pasauli Tropu tauriņu mājā un izzināsim vēl daudzus citus LU Botāniskā dārza glabātos dabas noslēpumus.

Plānotais ekskursijas garums – aptuveni 1,5 h. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie kases.

Dalības maksa 1 personai: 2 EUR + ieejas biļete. Bērniem līdz 6 gadu vecumam dalība ekskursijā ir bez maksas. Informācija par ieejas biļešu cenām atrodama LU Botāniskā dārza mājaslapā: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Dalībai ekskursijā iespējams izmantot arī Ģimenes biļeti – izmanto iespēju pavadīt vasaras vakaru pie dabas kopā ar saviem tuvākajiem.

Iepriekšēja pieteikšanās ekskursijai ir obligāta grupas dalībnieku ierobežotā skaita dēļ. Pieteikšanās ekskursijai, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

 

Dalīties