Nav taisnība, ka ārstniecības augi ir ievācami tikai līdz Jāņiem – ārstniecības augu vākšanas sezona joprojām rit pilnā sparā. To, kādi augi vācami jūlijā, kur tos meklēt un kā atpazīt, aicinām uzzināt nodarbībās “Iepazīsti ārstniecības augus” LU Botāniskajā dārzā, kas notiks trešdienās, 11. un 25. jūlijā, plkst. 18.30. Dalība nodarbībās tikai ar iepriekšēju pieteikšanos

Bieži dzirdēts stereotips, ka ārstniecības augus drīkst vākt tikai līdz Jāņiem, tomēr šis apgalvojums ir nepatiess – aktīva ārstniecības augu vākšanas sezona turpinās visas vasaras garumā un iestiepjas pat rudens mēnešos. Nodarbībās “Iepazīsti ārstniecības augus: jūlija augi” iepazīsim tos augus, kas ievācami jūlija mēnesī. Katrā nodarbībā tiks apskatīti atšķirīgi augi.

Nodarbības vadīs ārstniecības augu speciāliste un sertificēta farmaceite Anita Liberte. Nodarbību vadītāja dalībniekiem atklās to, kā augus atpazīt, kur tos dabā meklēt un atgādinās, kas jāpatur prātā pirms ārstniecības augu vākšanas. Uzzināsim arī to, kā augus pareizi ievākt un kā sagatavot drogas to lietošanai veselības stiprināšanā. 

Nodarbības “Iepazīsti ārstniecības augus” LU Botāniskajā dārzā notiek visas 2018.gada siltās sezonas laikā divas reizes mēnesī ar mērķi iepazīstināt plašāku publiku ar Latvijā augošajām dabas bagātībām, kas izmantojamas veselības uzturēšanā. Lai mudinātu cilvēkus tuvoties augu pasaulei arī ārpus nodarbībām LU Botāniskajā dārzā, visās cikla nodarbībās uzsvars tiks likts uz praktiskām zināšanām, kas nepieciešamas, lai katrs pats varētu izveidot savu ārstniecības augu tēju kolekciju ziemai un kļūtu zinošāks par to, kādi pašmāju augi būs veselīga piedeva salātiem un citiem ēdieniem.

Nodarbības par jūlijā vācamajiem augiem notiks divos jūlija trešdienu vakaros – 11. un 25. jūlijā, plkst. 18.30. Plānotais nodarbību garums – aptuveni 1,5 h.

Ierobežotā grupas izmēra dēļ dalība nodarbībās tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Pieteikties nodarbībām iespējams, rakstot uz agnese.reke@lu.lv, zvanot uz 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Dalības maksa nodarbībā 1 personai 2 EUR papildus ieejas biļetei.

Atgādinām, ka nodarbībās iespējams izmantot arī LU Botāniskā dārza abonementus – piedāvājums ir īpaši izdevīgs tiem, kas plānojuši apmeklēt vairākas ārstniecības augu cikla nodarbības vai labprāt padarītu LU Botāniskā dārza apmeklējumu par savu ikdienas paradumu. Abonementu īpašniekiem jāmaksā tikai dalības maksa nodarbībās.  Plašāk par abonementiem un to cenām lasi: www.botanika.lu.lv/abonementi-un-davanu-kartes/

Ar ieejas biļešu cenām LU Botāniskajā dārzā iespējams iepazīties šeit:    www.botanika.lu.lv/nacciemos/

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties