XXVI Vispārējo dziesmu un XVI deju svētku laikā LU Botāniskajā dārzā īpaši gaidīti būs tieši svētku dalībnieki. Visu svētku laiku, no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, dalībniekiem, uzrādot svētku dalībnieka karti kasē, ieeja LU Botāniskajā dārzā ar 30 % atlaidi.  

Gaidot XXVI Vispārējos dziesmu un XVI deju svētkus, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina dziesmu svētku dalībniekus baudīt rožu ziedēšanu, eksotiskās Palmu mājas un kaktusu un citu sukulentu mājas kolekcijas, “Rakstaino pastniektauriņu uzlidojumu” Tropu tauriņu mājā, kā arī vienkārši atveldzēties svaigā gaisā, ziedu smaržā pēc gariem  mēģinājum, apmeklējot dārzu par īpaši draudzīgu cenu.

Dziesmu svētku laikā īpašs notikums LU Botāniskajā dārzā būs “Rakstaino pastniektauriņu uzlidojums” Tropu tauriņu mājā, kur lielākā skaitā būs vērojami no Dienvidamerikas atceļojušie svētku vēstneši – pastniektauriņi.

“Rakstaino pastniektauriņu uzlidojuma” laikā, svētdien, 8. jūlijā, plkst. 12.00 notiks tematiskā tauriņu ekskursija “Kur augi ar tauriņiem satiekas”. Dalība ekskursijā ar iepriekšēju pieteikšanos, zvanot uz 67450860  vai rakstot uz agnese.reke@lu.lv. Dalības maksa 2 EUR, papildus ieejas biļetei.

Svētku laikā katrs dārza apmeklētājs dāvanā saņems īpašu Tropu tauriņu mājas pastkarti, kas dos iespēju gan ieraudzīt tropu tauriņu dažādību, gan nosūtīt kādu tropisku sveicienu draugam.

Atgādinām, ka atlaidi iespējams saņemt LU Botāniskā dārza kasē uzrādot derīgu XXVI Vispārējo dziesmu un XVI deju svētku dalībnieka ID karti.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties