Otrdien, 19. jūnijā, no plkst. 13.00 līdz 18.00 notiks Latvijas Universitātes Botāniskā dārza augu tirdzniecība, piedāvājot katram interesentam papildināt privāto kolekciju ar dažādiem zaļiem un ziedošiem augiem.

 

Jau tradicionāli gadskārtu tirdziņu laikā LU Botāniskais dārzs apmeklētājiem piedāvā iespēju iegādāties īpaši tirdzniecībai sagatavotus krāšņus un veselīgus augus, kurus audzējuši un lolojuši pieredzējušie LU Botāniskā dārza speciālisti.

Šoreiz tirdzniecībā, ne tikai augi, kas palīdzēs apzaļumot mājvietu, bet arī tādi, kas priecēs ar košiem ziediem. Piedāvājumā būs krāšņās angļu pelargonijas, karaliskas fuksijas un hibiski, jeb Ķīnas rozes. Ierobežotā skaitā būs pieejamas psīdijas, Meiera asparāgi, plektranti, un kafijas koki, kā arī Jāņu laikam tik piemērotās papardes, nātres un citi krāšņi augi. Visvieglāk īsto augu izvēlēties būs, atnākot uz LU Botānisko dārzu tirdzniecības dienā un to izvēloties klātienē.

LU Botāniskā dārza augu tirdzniecība notiek vasaras saulgriežu pasākuma “Vakars pie Jāņuguns” ietvaros,  kas 19. jūnijā, no plkst. 18.00 līdz 22.00 ar dejām, dziesmām, uguns liesmām, kvalitatīvu latviešu tirgotāju produkciju un kino klasiku  priecēs LU Botāniskā dārza apmeklētājus, palīdzot noskaņoties gada gaišākajiem un dzīvākajiem svētkiem - Jāņiem. Uzrādot čeku par telpauga iegādi 19. jūnijā, ieeja uz pasākumu – bez maksas.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties