No 16. jūnija līdz 1. jūlijam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā notiks Karinē Paronjanc un Anitras Bērziņas, kā arī radošās darbnīcas “RīgaArt-SkyArt” audzēkņu gleznu izstāde “Flora Magica”. Izstādes atklāšana norisināsies 16. jūnijā , plkst. 12.00.

Māksliniece Karinē Paronjanc savus darbus Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā izstādījusi jau iepriekš, tāpēc jūnija vidū gaidāmo gleznu izstādi var saukt jau par tradicionālu notikumu, kas apmeklētājus priecē gada ziedošākajā laikā. Izstādē apskatāmo mākslas darbu autores ļoti poētiski raksturo savu mākslas darbu tapšanas procesu.


“Vasara ar plaukstošiem ziediem un bišu dunoņu padara dabu maģisku. Audekli, uz kuriem radu mākslas darbus, ir gruntēti ar īpašu grunti, kuras sastāvā ir medus un pelni no Līgo nakts ugunskura.” Māksliniece stāsta, ka šie pelni, iegūti saulgriežu saulei rietot ugunskura liesmās degošai Ziemassvētku eglei un pagājušā gada Jāņu vainagiem, glabā īpašu enerģiju. “Audeklos aiz ziedu vainagiem ir iegleznoti raksti, kurus nezinātājs nespēs izlasīt,” tā māksliniece.

Karinē Paronjanc ziedošās gleznas ir piesātinātas ar simboliem un rituālu atribūtiem, kuri izstaro dzirkstošu spēku un dzidrumu. “Pāvi, kalni, pērles, granātāboli un adata - tie visi ir stāsti ar dziļām saknēm. Kamēr ziedi zied, šajos audeklos var lasīt par vasaras vidus maģisko spēku “Flora Magica,” skaidro pieredzējusī māksliniece Karinē Paronjanc. kas absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, Monumentālās glezniecības nodaļu. Māksliniece aktīvi iesaistījusies radošās darbībās, piedalījusies izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs, un uzskata, ka uz audekliem plaukstošie, dzīvi apliecinošie vasaras motīvi neatstās vienaldzīgus LU Botāniskā dārza apmeklētājus, radot gaišu vasaras sajūtu.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties