13. un 27. jūnijā plkst. 18.30 LU Botāniskajā dārzā notiks nodarbības par jūnijā vācamajiem ārstniecības augiem. Nodarbībās dalībnieki mācīsies augus atpazīt, uzzinās, kur tie meklējami dabā un kuras augu daļas lietojamas veselības uzturēšanā.

Jūnijs ir viens no nozīmīgākajiem ārstniecības augu vākšanas mēnešiem – daudzi vērtīgi augi atrodami pļavās, mežos un pat piemājas dārzos. Nodarbībās “Iepazīsti ārstniecības augus: jūnija augi” LU Botāniskajā dārzā pievērsīsies tiem augiem, kuru vākšana ir aktuāla jūnija mēnesī. Nodarbības vadīs ārstniecības augu speciāliste un sertificēta farmaceite Anita Liberte.

Nodarbībās dalībnieki mācīsies augus atpazīt, uzzinās, kur tie meklējami dabā, kā arī noskaidros, kuras auga daļas izmantojamas veselības uzturēšanā un kā notiek ārstniecības augu drogu sagatavošana – teorētiskas un praktiskas zināšanas, kas nepieciešamas, lai paša spēkiem izveidotu savu ārstniecības augu drogu kolekciju..

Plānotais nodarbību norises laiks: 18:30-20:00

Dalības maksa: 2 EUR + ieejas biļete

Pulcēšanās vieta: pie LU Botāniskā dārza kases

Pieteikšanās: dalība nodarbībās tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Pieteikšanās, rakstot uz agnese.reke@lu.lv (vēstulē jānorāda dalībnieku vārds, uzvārds, skaits un izvēlētā nodarbība), zvanot uz 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu goo.gl/SN3Scb Dalībnieku skaits nodarbībā ir ierobežots.

Ārstniecības augu iepazīšanas nodarbību cikls LU Botāniskajā dārzā turpināsies visas gada siltās sezonas garumā. Ciklā katru mēnesi notiks divas nodarbības, kurās tiks apskatīti tie augi, kuru vākšana ir aktuāla attiecīgajā mēnesī. Informācijai par nodarbību laikiem un datumiem aicinām sekot līdzi LU Botāniskā dārza mājas lapā www.botanika.lu.lv.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties