Sestdien, 9. jūnijā, plkst. 12.00 LU Botāniskajā dārzā notiks meistarklase par kaktusu kopšanu un audzēšanu. Meistarklasē Kaktusu un citu sukulentu biedrības speciālisti dalīsies zināšanās par pareizu kaktusu kopšanu, biežākajām kļūdām kaktusu audzēšanā un to, kā izaudzēt kaktusu no sēklas paša spēkiem.

 

Kaktusi sava neparastā izskata un kopšanas īpatnību dēļ ir ļoti iecienīti telpaugi. Tie ir pielāgojušies augšanai sausos apstākļos ar krasām temperatūras maiņām, piemēram, tuksnešos un stepēs, kur citi augi nespētu izdzīvot. Lai gan sausumizturības dēļ kaktusi ir relatīvi viegli kopjami telpaugi, ja vēlamies, lai augi augtu skaisti un veselīgi un priecētu īpašniekus ar košu ziedēšanu, to pareiza kopšana prasa specifiskas zināšanas,.

Meistarklasē “No sēklas līdz augam: kaktusu kopšana un audzēšana” Latvijas kaktusu un citu sukulentu biedrības pieredzes bagātie speciālisti dalīsies zināšanās par pareizu kaktusu kopšanu, augsnes substrāta izvēli, nepieciešamajiem gaismas apstākļiem un citiem nozīmīgiem augu kopšanas aspektiem, kā arī dos iespēju apgūt pavisam īpašas prasmes –izaudzēt kaktusu no sēklas mājas apstākļos. Meistarklases laikā būs arī iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus par kaktusu un citu sukulentu kopšanu.

Dalība meistarklasē, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā, bez papildus samaksas. Meistarklase notiks Palmu mājā. Plānotais meistarklases ilgums – 1-1,5 h. 

Dalībai meistarklasē iespējams pieteikties iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb . Papildus informācija par meistarklases norisi agnese.reke@lu.lv .

Meistarklase notiek Latvijas kaktusu un citu sukulentu biedrības augu kolekcijas izstādes laikā, kas LU Botāniskajā dārzā aplūkojama no 1.- 10. jūnijam. Izstādes laikā ierobežotos daudzumos augus no biedrības audzētājiem iespējams arī iegādāties.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties