Svētdien, 3. jūnijā, plkst. 12:00 sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu draugu biedrību LU Botāniskajā dārzā notiks meistarklase “Adenium / Tuksneša rožu audzēšana”, kurā sukulentu audzētāji dalīsies zināšanās un praktiskās prasmēs konkrēto augu audzēšanā un kopšanā.

Sukulenti ir augi, kas pielāgojušies augšanai izteikti sausos apstākļos, piemēram, tuksnešos un stepēs, kur citi augi nespētu izdzīvot. Lai gan sukulenti savas sausumizturības dēļ ir salīdzinoši viegli kopjami telpaugi, arī to aprūpe prasa specifiskas iemaņas. Pie sukulentiem pieskaitāmi tādi labi pazīstami telpaugi kā alvejas, kalanhojas, agaves, naudas koki jeb portulaka krasulas, dažādi kaktusi un daudzi citi augi, arī adēnijas jeb Tuksnešu rozes, kuru kopšanai veltīta būs Latvijas kaktusu un citu sukulentu rīkotā meistarklase.

Meistarklasē “Adenium / Tuksneša rožu  audzēšana” pieredzes bagātie Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības speciālisti dalīsies ar zināšanām un praktiskām prasmēm, pastāstot, kā labāk aprūpēt šo sukulento augu tā, lai tas augtu skaisti un veselīgi, un priecētu ar krāšņiem ziediem. Meistarklases dalībniekiem būs iespēja uzdot arī sev aktuālos jautājumus zinošiem speciālistiem.

Adēnija (Adenium), kas tautā saukta par Tuksneša rozi, pieder pie oleandru dzimtas un aug Āfrikas austrumu daļā, kā arī Arābijas pussalā. Tai raksturīgs apjomīgs kāts un ziedēšana ar ļoti dekoratīviem, košiem ziediem.

Uz meistarklasi iespējams pieteikties iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Dalība meistarklasē, iegādājoties LU Botāniskā dārza ieejas biļetes, bez papildus samaksas. Meistarklase notiks LU Botāniskā dārza Palmu mājā.

Plānotais meistarklases ilgums 1-1,5 h.

Papildus informācija par pasākumu: agnese.reke@lu.lv

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

 

 

Dalīties