No 1. līdz 10. jūnijam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā būs apskatāma Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības kolekcijas izstāde, kā arī notiks meistarklases par adēniju audzēšanu un kaktusu sēšanu ar sēklām.

LU Botāniskajā dārzā desmit dienas, no 1. līdz 10. jūnijam, būs iespējams aplūkot kaktusu un citu sukulentu izstādi. Tajā plašā klāstā būs apskatāmi eksotiski tuksnešu augi no Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības entuziastu privātajām kolekcijām. Ekspozīcijā būs apskatāmi ļoti dažādu ģinšu kaktusi un sukulenti, tajā skaitā arī biedrības izvirzītais gada augs Parodia, kam raksturīgi ļoti krāšņi ziedi un kas uz Latviju atceļojis no tādām eksotikām zemēm kā Brazīlija, Paragvaja, Bolīvija un Argentīna. Izstādi papildinās arī krāšņie oleandru dzimtas (Adenium) augi.

Izstādes apmeklētājus aicinām aplūkot arī pastāvīgo Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kaktusu un citu sukuletnu kolekciju. Tajā ir aptuveni 900 dažādu nosaukumu sausumu mīloši augi, no kuriem aptuveni 400 ir kaktusi. Tāpat kā brīvdabā, arī tuksnešainajā kaktusu mājā pavasaris priecē ar krāšņu ziedēšanu.

Izstādes laikā notiks arī meistarklases par kaktusu  un citu sukulento augu kopšanu. Svētdien, 3. jūnijā, plkst. 12.00 visi interesenti aicināti uz meistarklasi, kuras tēma būs Adenium “Tuksneša rožu” audzēšana, bet sestdien, 9. jūnijā,  plkst. 12.00 Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības pieredzējušie speciālisti dalīsies zināšanās un prasmēs par kaktusu sēšanu ar sēklām. Abu meistarklašu apmeklētājiem būs iespēja arī uzdot jautājumus paar citām ar kaktusu un sukulentu kopšanu saistītām tēmām. Dalība meistarklasē bez papildus samaksas, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

Izstāde apskatāma tās norises laikā katru dienu no plkst. , 10.00 līdz 21.00, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

 

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā vasaras sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties