Ceturtdien, 28.decembrī plkst. 12.00 LU Botāniskais dārzs aicina gada nogali pavadīt eksotiskā vidē, apmeklējot gada pēdējo ekskursiju “Gada izskaņa tropos”. Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

Ārā valda sals un lietus mijas ar sniegu, bet LU Botāniskā dārza Palmu mājas siltumnīcās un Tauriņu mājā ziedēšana un siltas, vasarīgas noskaņas nebeidzas. Lai izrautos no svētku laika skrējiena, aicinām ceturtdien, 28.decembrī plkst. 12.00 doties uz LU Botānisko dārzu un izmantot iespēju izbaudīt aizraujošu laiku eksotiskā vidē, piedaloties ekskursijā “Gada izskaņa tropos”.

Ekskursijā izzināsim visas Palmu mājas siltumnīcas un tās interesantākos iemītniekus. Ielūkosimies krāšņajā tropu tauriņu pasaulē, viesojoties Tauriņu mājā, kur šobrīd lidinās iespaidīgie pūčtauriņi un vieni no pasaules lielākajiem tauriņiem – Atlasa pāvači.

Ekskursijā noskaidrosim, kā iespējams tas, ka daži tauriņi dzīves laikā ne reizi neēd, kādēļ pašmāju koku vecumu noteikt ir vieglāk, nekā palmu vecumu, iepazīsim augus, kas “cēlušies no mirušajiem”, redzēsim simtgadīgus kaktusus, to, kā gatavojas vīģes un citi eksotiski augļi, kā arī izzināsim daudzus citus botāniskā dārza noslēpumus, kas ikdienā apmeklētājiem paliek slēpti.  

Ekskursija ilgums – aptuveni 1,5 h.

Pulcēšanās ekskursijai notiks pie LU Botāniskā dārza kases.

Dalības maksa 1 personai: 2 EUR + ieejas biļete. Atgādinām, ka dalībai ekskursijā iespējams izmantot arī izdevīgo ģimenes biļeti – izmanto iespēju izbaudīt laiku dabā ģimenes lokā!

Informācija par ieejas biļešu cenām atrodama LU Botāniskā dārza mājas lapā:  www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Iepriekšēja pieteikšanās ekskursijai ir obligāta. Pieteikšanās, rakstot agnese.reke@lu.lv vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Ekskursija notiks, ja būs pieteikušies vismaz 5 cilvēki.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Novembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā novembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties