Septembrī Botāniskajā dārzā ir iespēja iegādāties karaliskās strelīcijas stādus. Tās ir piemērotas audzēšanai plašās telpās, jo augs kopā ar podu slejas 2-3 metru augstumā.

Audzējot strelīcijas mājās, telpā nepieciešams daudz gaismas, apmēram +15 °C temperatūra, vienmērīgs mitrums un laba vēdināšana. Lai veidotos ziedi nākamajai ziedēšanas reizei, vasaras mēnešos nepieciešams miera periods. Strelīcijas plaukst ziemā – pavasara sākumā. Ziedi veras cits pēc cita, tie ir bez smaržas. Viens zieds zied 2-3 nedēļas. Strelīcijas ir majestātiski augi, kas piepilda telpu ar veselīgu un mierīgu atmosfēru. Uzskata, ka tās nomierina, palīdz būt stipriem un ticēt saviem spēkiem.

Par stādu cenu iespējams vienoties, minimālā cena ir EUR 25. Interesentiem nepieciešams savs transports augu pārvadāšanai un vēlams palīgs auga nogādāšanai līdz automašīnai. Tālrunis informācijai - 26472920 (darba dienās) vai 26319560 (brīvdienās).

Karaliskā strelīcija Strelitzia reginae savvaļā sastopama Dienvidāfrikas mežos, kas zaļo Indijas okeāna piekrastē. Auga lapas veido 1-1,5 m augstu puduri. Lapas ir ādainas, olveida iegarenas, pelēkzaļas ar garu, cietu kātu. Ziedi ir lieli, neparastas formas, ar tumši zilas un oranžas krāsas ziedlapām, sānskatā atgādinot paradīzes putna galvas profilu. 

Dalīties