Koklētāju ansamblis "Raksti"

Botāniskā dārza Palmu mājā 28. februārī plkst. 15.00 koklētāju ansambļa „Raksti” koncerts „Miera mūzika Palmu mājā”.

Meditatīvas noskaņas Palmu mājā radīs latviešu autoru koklēm rakstītās mūzikas skanējums. Būs klausāmi skaņdarbi no ansambļa pamatrepertuāra: Raimona Tigula, Līgas Ančevskas, Ērika Ešenvalda, Viļņa Salaka un Daces Bleikšas skaņdarbi.

Ansamblis „Raksti” šogad atzīmē 10 gadu jubileju, koncertējot dažādās koklēm neparastās vietās: viena no tādām ir LU Botāniskā dārza Palmu māja. Piecu mūziķu ansambļa repertuārā ir dažādu laikmetu un žanru skaņdarbi. Kokles spēli viņas visas ir apguvušas mūzikas skolā. Dace Bleikša beigusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un ir ansambļa soliste, kā arī pati komponē. Pašreiz viņa vada ansambli „Raksti”, kamēr tā  „īstā mamma” koklētāja un arfiste Ieva Šablovska auklē savu mazo meitenīti. Pārējās mūziķes ārpus ansambļa radoši darbojas dažādās sfērās. Līvai Līcītei ir maģistra grāds arhitektūrā, viņa projektē ēkas un brīvajā laikā vislabprātāk glezno. Ievai Danovskai kokles spēle ir sirdslieta, bet ikdiena ir saistīta ar informāciju tehnoloģijām. Santa Sirmoviča ansamblī spēlē basa kokli un ir zīmēšanas-gleznošanas skolotāja. Grieta Sīpola pašlaik studē un aizraujas ar dažādām radošām aktivitātēm.  

Koncerts apmeklējams, iegādājoties Botāniskā dārza ieejas biļeti.

Palmu mājas koncertus reizi mēnesī organizē labas dzīves skola DARA un Botāniskā Dārza Draugu biedrība. Atbalsta LuxExpress, Cadets de Gascogne Franču maiznīca, kopēšanas centrs CopyExpert, NicePlace.

    

Dalīties