Šodien Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā sākas “Zilo morfīdu trakums”, kas ik pavasari priecē apmeklētājus ar neredzēti lielu eksotisko zilo morfīdu skaitu. Šogad "Zilo morfīdu trakums" vērojams no 29.marta līdz pat 8.aprīlim.  

Pēc gara ceļa uz Latviju un vairāk nekā nedēļu ilgas dzīves kūniņā, zilo morfīdu koši zaļās kūniņas ir izšķīlušās un pārvērtušās krāšņos, graciozos tauriņos.

“Zilo morfīdu trakums” Tropu tauriņu mājā radīs fantāziju un pasaku pasaules cienīgu ainu. Viena no ģints vārda Morpho izcelsmes leģendām ir saistīta ar sengrieķu miega dievu Morfeju, jo tauriņa zilo spārnu mirdzēšana rada sapņa ilūziju.  Morfīdi  ir ne tikai vieni no Dienvidamerikas tauriņu faunas spilgtākajiem pārstāvjiem, bet pieder arī pie pasaules krāšņākajiem tauriņiem.

"Zilo morfīdu trakums" ir unikāla iespēja vienkopus vērot košos lidoņus tādā daudzumā, kas pat  Dienvidamerikas džungļos būtu neparasta un reta veiksme. Bez zilajiem morfīdiem, kā ierasts, Tauriņu mājā būs apskatāmi arī citi tauriņi no Dienvidamerikas un Āzijas tropiskajiem džungļiem.  Ieplāno Lieldienu brīvdienas tropos un pie dabas LU Botāniskajā dārzā!

Lai gan no Lielās dienas, 1. aprīļa, LU Botāniskais dārzs katru dienu apmeklētājiem būs atvērts līdz pat plkst. 19.00, tropiskie tauriņi mīl siltumu un sauli, tāpēc, lai tos novērotu īpaši aktīvus, iesakām Tropu tauriņu mājas apmeklējumu ieplānot dienas gaišākajā laikā.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Martā dārzs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.00, bet aprīlī no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā martā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 1.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40, bet aprīlī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90 Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties