Svētdien, 18. martā, no plkst. 13.00 līdz 16.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Acāliju mājā notiks akvareļu meistarklase “Acālijas akvarelī”, kurā katram būs iespēja iedvesmoties no košajiem acāliju ziediem un pieredzējušas mākslinieces Ingemāras Treijas vadībā modināt sevī mākslinieku.

Acāliju košo ziedu un baltās sniega pretnostatījums iet roku rokā ar akvareļu tehnikas būtību, kur kvalitāti nosaka ne vien plūstošā krāsa un detaļas, bet arī baltie laukumi. Līdzīgi kā acālijas, akvareļa gleznošanas tehnika ir vienlaikus ļoti vienkārša un izaicinoša. Par tīru akvareli uzskatāms tikai tāds, kam piemīt krāsvielu dzidrums, vieglums un caurredzamais baltā papīra tonis. Tīrā akvarelī neizmanto balto krāsvielu, jo tās lomu pilda  papīrs.

LU Botāniskais dārzs piedāvā pavadīt svētdienas pēcpusdienu krāsu meditācijā, padziļināti pētot acāliju ziedu nianses akvareļu meistarklasē profesionālas un pieredzējušas pasniedzējas Ingemāras Treijas vadībā. Meistarklase LU Botāniskajā dārzā būs piemērota gan tiem, kas akvareļa otu rokās turēs pirmoreiz, gan arī jau pieredzējušiem gleznotājiem, kas vēlas baudīt acāliju iedvesmojošo spēku. Meistarklases laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt akvareļu gleznošanas tehniku gan teorētiski, gan praktiski, iezīmējot detalizētos acāliju ziedus uz papīra.

 

VISAS DALĪBNIEKU VIETAS AIZŅEMTAS
(Aicinām pieteikties gaidītāju rindā, un ar Jums sazināsimies, ja atbrīvosies kāda vieta dalībai meistarklasē)

Dalība meistarklasē ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz karlina.engere@lu.lv. Vietu skaits ierobežots. Dalības maksa – 20.00 EUR. Cenā iekļauti visi meistarklasei nepieciešamie materiāli, vadītājas konsultācijas un ieeja LU Botāniskajā dārzā. Par dalību meistarklasē norēķināties varēs pasākuma dienā LU Botāniskā dārza kasē.

Meistarklasi vadīs gleznotāja un mākslas pedagoģe Ingemāra Treija. Dzimusi Rīgā. Mācījusies Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas monumentālas glezniecības nodaļu. Stažējusies Brēmenes mākslas institūtā. Ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā. Tukuma Mākslinieku grupas priekšsēdētāja. Vada gleznošanas studijas Tukumā, Jaunpilī un Rīgā. Izstādēs piedalās kopš 1985. gada. Sarīkojusi vairākas personālizstādes. Glezno žanra darbus, ainavas, ziedus, klusās dabas, portretus. Ir arī sienu un koka priekšmetu virsmas apgleznojumi. Veido interjerus un noformējumus svētkiem, veic brandmūru un iekštelpu apgleznojumus.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 1.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties