LU Botāniskais dārzs paplašina izglītojošo nodarbību piedāvājumu ar jaunu nodarbību “Aizsargājamie augi Latvijā un pasaulē”. Tajā būs iespējams iepazīt pašmāju un svešzemju retos un aizsargājamos augus. Nodarbība piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Tematiskā nodarbība “Aizsargājamie augi Latvijā un pasaulē” iepazīstina ar pašmāju un svešzemju retajiem un aizsargājamiem augiem.

Nodarbībā mācīsimies atpazīt Latvijas un pasaules aizsargājamos augus, pildīsim dažādus tematiskus uzdevumus un spēles, kā arī uzzināsim, kādēļ vispār augus nepieciešams aizsargāt.

Nodarbības ietvaros dalībnieki dosies arī tematiskā izpētes ekskursijā, kurā iepazīs LU Botāniskā dārza ekspozīcijās augošos dabas retumus un to stāstus.

Nodarbības “Aizsargājamie augi Latvijā un pasaulē” garums ir aptuveni 75 minūtes. Nodarbību iespējams pieteikt visa gada garumā.

Nodarbības cena grupai latviešu valodā darba dienā 25 EUR (brīvdienā 35 EUR), krievu valodā darba dienā – 35 EUR (brīvdienā 45 EUR). Papildus jāiegādājas ieejas biļetes LU Botāniskajā dārzā.

Nodarbības pieteikšana: agnese.reke@lu.lv vai 67450860 (darba dienās 9.00-17.00). Nodarbība jāpiesaka vismaz 5 darba dienas iepriekš.

LU Botāniskā dārzā tematiskās nodarbības veidotas ar mērķi iepazīstināt plašāku publiku ar daudzveidīgajām botānikas tēmām saistošā veidā. Skolēniem nodarbības būs veiksmīgs papildinājums bioloģijas un dabas zinību stundās apgūtajām zinībām, savukārt pieaugušajiem – lielisks veids, kā paplašināt savu redzesloku, izglītojoties dabas jautājumos.

LU Botāniskā dārza piedāvājumā ir arī 10 citas aizraujošas tematiskās nodarbības:

·         Ārstniecības un indīgie augi mums apkārt

·         Augļi un sēklas

·         Eksotiskie augļi

·         Koki un krūmi

·         Ekosistēmu daudzveidība

·         Ekosistēmas: purvu augi

·         Ekosistēmas: ūdensaugi

·         Ekosistēmas: pļavu augi

·         Ekosistēmas: mežu augi

·         Augu audu kultūras

Plašāk par nodarbībām lasi: www.botanika.lu.lv/macies/macibu-stundas/

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Novembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā novembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties