Elgas Grīnvaldes glezna

No 2. jūnija līdz 10. jūlijam Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā izstādē “Pilnbriedā” ir eksponētas Elgas Grīnvaldes gleznas un Ilzes Dilānes gaismas objekti.

Māksliniecēm par iedvesmas avotu ir kalpojušas dabas formas un ziedu motīvi. Gleznotājas E. Grīnvaldes darbi ir tapuši pēdējo divu mēnešu laikā, ierosmi gūstot ziedu salona Ansis daudzkrāsainajā un smaržīgajā puķu klāstā. Pavasara puķes un rozes pilnā plaukumā uz audekla pārveidotas par gigantiskām ziedošām kompozīcijām, mainoties vietām, kas bijis mazs - ir kļuvis liels un otrādi. Ar ekspresīvu brīvu glezniecības meistarību un piesātinātu krāsu paleti gleznās ir radīta dzīvi apliecinoša pilnbrieda sajūtu.  Savukārt māksliniece I. Dilāne izstāda gaismas objektus, kas izgatavoti izmantojot papīra šķiedru. Papīra lējēju aprindās tā ir pazīstama kā abaca (Musa textilis). Šķiedra ir ļoti izturīga: piecas stundas to maļ Hollander Beater iekārtā līdz izgatavotais papīrs kļūst samērā caurspīdīgs. Papīra izgatavošanas procesā pievieno dažādus piejaukumus un iestrādā stieples, kas ļauj veIdot dažādas formas.

 

Abas mākslinieces ir studējušas Latvijas Mākslas Akadēmijā: I. Dilāne ir beigusi Jura Jurjāna un Kristapa Zariņa meistardarbnīcu, bet E. Grīnvalde - Uno Daņiļevska meistardarbnīcu. Viņas ir Latvijas Mākslinieku savienības biedres. Radošajā biogrāfijā abām ir personālizstādes un regulāra dalība dažādu mākslas grupu projektos un izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. 

Tikšanās ar māksliniecēm E. Grīnvaldi un I. Dilāni svētdien 19. jūnijā plkst. 14:00. 

Dalīties