Ceturtdien, 8. martā, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā kā sveiciens dāmām Starptautiskajā sieviešu dienā notiks eksperimentālā ģitārista Reiņa Jaunā koncerts.

Iesākot pirmo pavasara mēnesi, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs daiļās dāmas sveiks Starptautiskajā sieviešu dienā ne vien ar tulpēm, bet arī ar romantisku, atbrīvotu un smalkām ģitāras skaņām piepildītu koncertu mūžīgi zaļajā Palmu mājā. Muzicēs ģitāras virtuozs Reinis Jaunais.

Reinis Jaunais vairākus gadus ir koncertējis visā Eiropā, daloties ar savām ģitārspēles prasmēm un oriģināldziesmām, kuras pasniedz publikai, izmantojot dažādas ģitāras spēlēšanas tehnikas. Mūziķa dzīves azarts ir ceļošana, kas ir arī galvenais iedvesmas avots mūzikas radīšanai. Mūziķis saka: “Mūzika ir mana kaislība, un es vienmēr jūtos neticami laimīgs uzstāties jebkurai auditorijai, nav svarīgi, vai tā ir viena persona nelielā kafejnīcā vai pilna koncertzālē.

Reinis Jaunais ir izdevis četrus mūzikas albumus – “Plika ģitāra” (2013), “Draugu orķestris” (2015), “Gaišs” (2016) un “Tumšs” (2017). Pēdējais tika ierakstīts kopā ar mūziķa grupu “Reinis Young Trio”.

Pirms koncerta aicinām ieplānot pēcpusdienu pavadīt pie dabas un aplūkot ziedošās acālijas, eksotiskos tauriņus, tropu un tuksnešu augu valsts bagātību Latvijas Universitātes Botānikā dārza augu mājās.

Ieeja uz koncertu iegādājoties ieejas biļetes LU Botāniskajā dārzā. Vairāk informācijas atradīsiet www.botanika.lu.lv/nacciemos/. Vairāk par koncertu uzzini pasākuma Facebook lapā. 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 1.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties