Imanta Dakša koncerts LU Botāniskā dārza Palmu mājā, 8. augustā plkst. 19.00.

8. augustā pulksten 19.00 notiks šīs vasaras neparastākais un, iespējams, vienīgais Imanta Dakša koncerts Rīgā – 24 metrus augstajā Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā.

Sākoties vasaras pēdējam mēnesim un līdz ar to pieaugot vēlmei apturēt laiku, LU Botāniskais dārzs piedāvā augusta vakarus padarīt ilgākus un gaišākus, piepildot tos ar mūzikas baudīšanu pie dabas krūts. Otrdien, 8. augustā augus un klausītājus ar savu mūziku priecēs Imants Daksis.

Mūziķis ir vārdu un mūzikas autors aptuveni 400 dziesmām latviešu valodā, kā arī vairākiem desmitiem dziesmu krievu un angļu valodā. Pirmo reizi uz skatuves Imants Daksis kāpa 2002. gadā ar grupu “Pasaules gaisma”, bet kopš 2004. gada pārsvarā uzstājas kā solo mākslinieks.

Dziesminiekam raksturīgie spēles instrumenti - akustiskā ģitāra,  balss un ar kāju sists ritms, Imanta Dakša izpildījumā ir piesātināti ar ekspresiju un drosmi, kam Latvijas mūzikā nav analoga. Dakša mūzika nav definējama viena stila robežās, jo viņa dziesmas gan tematiski, gan muzikāli ir ļoti dažādas – monumentālas, ārkārtīgi ekspresīvas, melodiskas, maigas un pat sentimentālas, tās runā par transcendentālām un personīgām tēmām, materiālās un nemateriālās pasaules mijiedarbību un klausītājus ar atvērtu uztveri aicina uz drosmīgu un brīvu pasaules tvērumu.

Klausītājiem būs iekārtotas ērtas sēdvietas starp palmām un citiem eksotiskiem augiem, un, lai neizjauktu vietas dabisko atmosfēru, koncerts skanēs akustiski.  Ieejai pasākumā būs derīgas Botāniskā dārza apmeklētāju biļetes.

Imants Daksis - Elpo Bērns

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā no 1. maija līdz31. augustam: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties