Sākot ar 14. februāri, Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērta katru dienu. Pavasarī darba laiks ir no plkst. 11:00 līdz 16:30.

Šogad kā dāvana visiem mīlētājiem Valentīna dienā ir Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājas jaunās sezonas sākums! Tauriņu māja savas durvis apmeklētājiem vērs piektdien, 14. februārī. Labu brīdi pirms Tauriņu mājas atvēršanas inkubatorā no kūniņām jau pakāpeniski šķiļas un izlido tauriņi. Tagad pavasarī būs apskatāmi tauriņi no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem: zilie morfīdi, pūčtauriņi, dažādu sugu dižtauriņi. Tropu tauriņu mājā ikvienam būs iespēja piedzīvot tropu eksotiku - izjust tauriņu spārnu vēdas, augu smaržu un džungļu klimatu. Interesanti, ka ne tikai tauriņi ir dažādu krāsu un lieluma, atšķiras arī to kūniņas - ir krāsainas, neparastu formu, līdzīgas nelieliem mākslas darbiem. Caur inkubatora logu var laimēties novērot arī maģisko tauriņa šķilšanās procesu. Ziemas laikā Tauriņu māja ir sagatavota tā, lai eksotiskie tauriņi tajā justos tikpat labi kā dabā: ir pietiekoši daudz dažādu tauriņiem tīkamu tropu augu, piemērota barība un siltums. Tauriņu māja šosezon būs atvērta no 14. februāra līdz oktobra beigām.

Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei Botāniskajā dārzā jāmaksā: 4-18 gadus veciem bērniem 3,00 EUR, pieaugušajiem 4,50 EUR, ģimenēm (2 pieaugušie un 2 bērni) 14,00 EUR, pensionāriem un personām ar īpašām vajadzībām 3 EUR. Ieeja Tropu tauriņu mājā bez maksas ir bērniem līdz 3 gadu vecumam, bērniem ar īpašām vajadzībām, grupas vadītājam (grupā vismaz 10 cilvēki), 2 skolotājiem, kuri pavada vismaz 10 skolēnu klasi.

Dalīties