Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs piedāvā piektdienas vakaru ekskursijas ģimenēm un bērniem, kas sāksies plkst 18.00 pie LU Botāniskā dārza kases. Ekskursijā īpašs uzsvars uz dažādām augu izskata īpatnībām, kā arī neparastiem augļiem un sēklām un to izplatīšanās veidiem.

Vai zināji, ka ir tādi augi, kuru sēklas izplata tikai skudras vai apputeksnē tikai tauriņi? Vai, ka vairākiem augiem sēklas izplatās izsprāgstot un var aizlidot pat vairāku desmitu metru tālumā? Ekskursijā būs iespēja aplūkot arī LU Botāniskā dārza sēklu bibliotēku Index seminum un paraugus ar interesantākajām sēklām no dažādām pasaules vietām. 

No 9. septembra LU Botāniskajā dārzā atsākas piektdienas vakaru ekskursijas (sākums plkst. 18.00). Ekskursijas cena – 2 EUR no personas papildus ieejas biļetes cenai. Vietu skaits ir ierobežots, pieteikšanās pa tālruni 28346153 vai rakstot e-pastu uz adresi valters.kinna@lu.lv (minot savu kontakttālruni un līdznācēju skaitu), kā arī aizpildot pieteikuma anketu LU Botāniskā dārza mājaslapas sadaļā  “Ekskursijas”. Piedāvājums būs spēkā visu septembra mēnesi.

Apmeklētāju grupām ekskursiju ir izdevīgi iepriekš pieteikt sev piemērotā laikā. Grupu ekskursijas saturu un pasniegšanas veidu iespējams pielāgot gan lieliem, gan maziem klausītājiem, kā arī apmeklētāju vēlmēm, ja padziļināti interesē kāda konkrēta temata izziņa. Cena par grupu ekskursiju darba dienā ir 15 EUR latviešu valodā un 25 EUR angļu vai krievu valodā. Pakalpojuma cena brīvdienās ir 25 EUR grupas ekskursijai latviešu valodā un 35 EUR ekskursijai angļu vai krievu valodā, papildus ieejas biļetes cenai.  Ekskursija sev vēlamajā laikā jāpiesaka vismaz 5 darba dienas iepriekš pa tālruni 28346153.

Dalīties