Maijas Muižnieces izstāde "Dabas spēles"

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā no 5. līdz 28. februārim skatāma Maijas Muižnieces izstāde „Dabas spēles”. Māksliniece izstādē pievēršas spēles motīvam, ar simboliem atsaucot atmiņā bērnības rotaļas, kuras instinktīvi tiek spēlētas dzīves laikā.

Jau kopš dzīves pirmajiem gadiem cilvēks iepazīst un iemācās saprast pasauli un sevi rotaļājoties. Spēlēšanās kā darbība apzināti vai neapzināti tiek praktizēta visu mūžu. Izstādē „Dabas spēles” skatītājam ir sniegta iespēja caur bērnības rotaļāšanos atcerēties to, kas aktuāls ir arī tagad. Brīvā iztēle un neapturamā zinātkāre ir tās rakstura īpašības, caur kurām tiek iepazīti dabas likumi. Tie darbojas kā svarīgi pamatnoteikumi katra indivīda dzīvē, atklājot savu dziļāko un patiesāko iekšējo dabu. Izstādē autore piedāvā atgriezties pie pirmsākumiem – pēc šķietami vienkāršiem noteikumiem būvēt savas instinktu projekcijas, kuras izriet no pagātnē uzkrātās pieredzes, spēlējot spēles pēc dabas likumiem.

Maija Muižniece Latvijas Mākslas akadēmijā ir ieguvusi maģistra grādu glezniecībā un vairāku gadu garumā dalās savā radošajā pieredzē kā mākslas pedagoģe. Māksliniece brīvi strādā dažādos mākslas medijos, apvienojot un eksperimentējot ar dažādām tehnikām, lai sasniegtu iecerēto rezultātu.

Tikšanās ar mākslinieci Maiju Muižnieci Palmu mājas vestibilā otrdien, 9. februārī plkst. 18:30 (ieeja Botāniskajā dārzā pa dienesta ieeju no Dzirciema ielas puses, zvanot uz tālruņa numuru, kas norādīts pie vārtiem, vai nospiežot zvana pogu un piesakot sargam savu apmeklējumu, tad jādodas taisni pa aleju līdz galam un apkārt siltumnīcu kompleksam uz pretējā pusē esošo ieeju Palmu mājā).

Dalīties