Ceturtdien, 1. februārī, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza lektorija zālē notiks LU 76. konferences sekciju sēdes, apskatot ar bioloģiju, ekoloģiju un bioloģisko daudzveidību saistītas tēmas.

 

No 2018. gada janvāra otrās puses līdz martam jau 76. reizi Latvijas Universitātē norisināsies ikgadējā zinātniskā konference. Kā ierasts daļa konferences norisināsies arī LU Botāniskajā dārzā. Sekciju sēdēs "Augu daudzveidības pētījumi ex situ" un "Augu selekcija un introdukcija" ar priekšlasījumiem par bioloģijas, ekoloģijas un bioloģiskās daudzveidības jautājumiem piedalīsies gan LU Botāniskā dārza eksperti – Inese Nāburga, Madara Lazdāne, Lauma Strazdiņa, Mārīte Neperte, Nauris Kalniņš, Ieva Rūrāne, Jeļena Kalniņa, Lita Zīra, Māra Pakalne un Līga Strazdiņa un Signe Tomsone, gan arī citi nozares speciālisti. Sekciju sēdes vadīs LU Botāniskā dārza vadošā pētniece Signe Tomsone.

"Augu daudzveidības pētījumi ex situ"

13.00 – 16.00 <link www.lu.lv/konference/programma/;

 

"Augu selekcija un introdukcija" programma pieejama

16.00 – 16.30 <link www.lu.lv/konference/programma/;

LU konference ir kļuvusi par neatņemamu zinātniskās dzīves sastāvdaļu, kas nes līdzi gandrīz gadsimtu ilgas tradīcijas. Pēdējos gados tā ir apvienojusi daudzus universitātes un Latvijas zinātniekus, kā arī kļuvusi par vietu, kur zinātnes sasniegumi tiek apspriesti gan ar uzņēmējiem un dažādu tautsaimniecības nozaru līderiem, gan ar zinātniekiem no dažādām ārvalstu  zinātniskām institūcijām.

Pilna konferences programma pieejama <link www.lu.lv/konference/programma/.

Dalība konferencē ir bez maksas.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: <link www.botanika.lu.lv _blank>www.botanika.lu.lv</link>.

Dalīties