No 11. līdz 19. aprīlim piedāvājam apskatīt orhideju izstādi! Orhidejas, tilandsijas un kukaiņēdāji augi no privātajām kolekcijām būs skatāmi Palmu mājas vestibilā.

Pirmo reizi publiski būs apskatāmas miniatūrās cimbīdijas. Tās ir selekcionētas dienvidaustrumu Āzijā. Šiem mazajiem, krāšņajiem augiem ir krāsainas lapas, tādēļ tos iecienījuši austrumu orhideju kolekcionāri. No kukaiņēdājiem plaši būs pārstāvētas Meksikas Pinguicula sugas un to hibrīdi (kreimules jeb mušu puķes), kā arī maisveida cefalote Cephalotus follicularis. Cefalote ir sevišķi interesanta kukaiņēdāju suga - miniatūrs augs ar mazām, lancetveidīgām lapiņām, bet ziedam ir matainas konusveida kanniņas forma, ko sedz vāciņš. Cefalote ir rets un aizsargājams augs, savvaļā sastopama tikai Austrālijas DA piekrastes purvos un upju krastu mitrajās smiltīs.  

  • Meistarklases orhideju pārstādīšanā:
    • svētdien, 12. aprīlī no plkst. 13:30
    • svētdien, 19. aprīlī no plkst. 13:30
  • Piektdien un sestdien, 17. un 18. aprīlī izstādē viesosies Egidiuss Pranaitis no Lietuvas ar savu orhideju klāstu (www.orchidejos.lt)
  • Visas izstādes laikā pieredzējuši orhideju audzētāji labprāt atbildēs uz interesentu jautājumiem un dalīsies savā pieredzē par eksotisko augu audzēšanu
  • Izstādes laikā būs iespēja iegādāties dažādas orhidejas un citus eksotiskos augus, ko piedāvās ZAĻĀ BĀZE - zemo cenu vairumtirgotava (izņemot pirmdien un otrdien, 13. un 14. aprīlī)

Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA, www.orchids-loeada.lv).

Dalīties