Sestdien, 25.novembrī plkst. 12.00 LU Botāniskajā dārzā notiks cikla “Daba dziedē: ārstniecības augi” lekcija “Ārstniecības augi aknu veselībai”. Lekciju vadīs sertificēta farmaceite un ārstniecības augu pārzinātāja Anita Liberte.

Aknas ir viens no nozīmīgākajiem cilvēka orgāniem. Tās filtrē visu, ko apēdam, attīra organismu no indīgajām vielām, uzglabā enerģijas rezerves, piedalās vielmaiņas procesos un pilda daudzas citas nozīmīgas funkcijas.

Lekcijā 25.novembrī runāsim par to, kā aknas attīrīt un kā saglabāt tās veselas, izmantojot ārstniecības augus. Tuvāk iepazīsim gan plaši pazīstamus, gan mazāk zināmus augus aknu veselībai, kā arī uzzināsim, kā pareizi sagatavot zāļu tējas tā, lai to iedarbība būtu efektīva.

Ierobežotā vietu skaita dēļ iepriekšēja pieteikšanās dalībai lekcijā ir obligāta. Pieteikties iespējams, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb

Dalība, iegādājoties LU Botāniskā dārza ieejas biļeti, bez papildus samaksas.

Lekcijas aptuvenais garums – 90 minūtes. Pulcēšanās lekcijai notiks Palmu mājas vestibilā.

2017.gada oktobrī LU Botāniskajā dārzā aizsākās lekciju cikls “Daba dziedē: ārstniecības augi”, kurā LU Botāniskais dārzs kopā ar farmaceiti un ārstniecības augu pazinēju Anitu Liberti aicināja rūpēties par veselību dabiski un iepazīt ārstniecības augu pasauli.

Līdz šim lekciju ciklā notikušas lekcijas par ārstniecības augu vākšanu rudens sezonā, par ārstniecības augiem imunitātes stiprināšanai, elpceļu saslimšanām, mieram un veselīgam miegam, ka arī kuņģa un gremošanas sistēmas veselībai.

Nākamā (noslēdzošā) cikla “Daba dziedē: ārstniecības augi” lekcija:

Otrdiena, 28.novembris plkst. 12.00 “Ārstniecības augi nieru un urīnceļu veselībai”

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Novembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā novembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties