Tropu tauriņu mājā. Foto: L.Strazdiņa

Sakarā ar remontdarbiem no 1. līdz 14. decembrim apmeklētājiem būs slēgta Tropu tauriņu māja Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2.

Īsi pirms ziemas iestāšanās uz laiku slēgs Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu māju. Laikā no 1. līdz 14. decembrim Tauriņu mājā veiks remontdarbus augu un tauriņu vides uzlabošanai. Tuvojoties Ziemassvētkiem, Tauriņu māja atkal būs atvērta apmeklētājiem, piedāvājot iepazīt neredzētas eksotisko tauriņu sugas un paslēpties no ziemas aukstuma tropos!  

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties