Sestdien, 14. februārī, pārīšiem 50% atlaide ieejai Tropu tauriņu mājā un LU Botāniskajā dārzā!

Atnākot uz Latvijas Universitātes Botānisko dārzu, pamīšus var baudīt vairākus gadalaikus: ārā valdot ziemīgai noskaņai, izejot cauri Acāliju mājas pavasarīgajam ziedēšanas krāšņumam, nokļūstot Tropu tauriņu mājā, kur valda vasarīga gaisotne: tropu siltums, dienvidzemju augi un eksotiski lidoņi. Jauno sezonu Tauriņu māja sāk 11. februārī. Būs vērojami Dienvidamerikas tauriņi no Kostarikas: plašā klāstā dažādi garspārņi - zebru tauriņš, pastniektauriņš un Jūlijas tauriņš, kā arī dzeltenais Toasa tauriņš, lielais meža pūčtauriņš un vēl citi. Lielāko daļu no šiem tauriņiem 19. gs. otrajā pusē - Viktorijas laikmetā atklāja angļu dabas pētnieki. Šajā laikā Lielbritānija uzplaukst visās dzīves jomās - zinātnē, rūpniecībā, izglītībā, un angļu dabaspētnieki izdara atklājumus visā pasaulē. Viņus interesē itin viss jaunais: tostarp arī eksotiskā tauriņu sabiedrība Dienvidamerikas džungļos. Tauriņš, kura spārnu krāsojums atgādina Anglijas tā laika pastnieku mundieru krāsojumu, iegūst pastniektauriņa nosaukumu. Savukārt tumši-gaišais svītrojums rosina Amerikas iemītniekiem piešķirt zebrtauriņa, bet oranži-dzeltenais lāsojums - tīģertauriņa vārdu.

Šajā laikā inkubatorā atrodas arī kūniņas, tādēļ, ja īpaši palaimēsies, tad būs iespējams vērot tauriņu brīnumaino dzimšanu, tiem šķiloties no kūniņām. Inkubatorā ir arī vairāki nelielas vistas olas izmēra kokoni, kas pieder Atlasa pāvačiem. Tauriņi, kas no tiem izšķilsies, būs milzīgi - to spārnu atvērums var sasniegt pat 28 centimetrus, kas ir tikai nedaudz mazāk par atvērtu burtnīcu!

LU Botāniskais dārzs apmeklētājiem ir atvērts katru dienu no plkst. 10:00 līdz 16:30, bet Tropu tauriņu māja - no plkst. 11:00 līdz 16:00.

Nāc ciemos!

Dalīties