Botāniskajā dārzā apskatāms starptautiskā mākslas festivāla "Lauki" projekta "Interneta kļūdu ziņojumi" dārza objekts "200 OK" (autors Darko Frics, Horvātija).

No 15. maija līdz 3. augustam jauno mediju kultūras centrs RIXC izstāžu zālē "Arsenāls" rīko vērienīgu starptautisku mākslas izstādi "Lauki", kas, piedāvājot spilgtu un dinamisku mākslas ainavu, risina mūsdienu sabiedrības, vides un tehnoloģiju ilgtspējības jautājumus.

Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ir apskatāma daļa no projekta "Interneta kļūdu ziņojumi". "200 OK" ir dārza objekts, kurā izmanto seslērijas augus. Izstāžu zālē "Arsenāls" ir skatāma video tiešraide internetā, kurā redzama instalācija tās dabīgo un sociālo apstākļu mijiedarbībā trīs mēnešu garumā. Instalāciju veido zemas izšķirtspējas ekrāns, uz kura lasāms uzraksts "200 OK". Instalācijas vide kamerā ir redzama tā, lai augu veidotie burti "200 OK" atrastos monitora apakšā līdzīgi subtitriem filmās.

"200 OK" ir daļa no darbu sērijas "Internata kļūdu labojumi", ko Darko Frics (Horvātija) veido kopš 2001. gada. Ziņojums "200 OK" ir statusa kods, kas parāda, ka pieprasījums ir veiksmīgi izpildīts. Atbildes informācija ir atkarīga no pieprasījumā pielietotās metodes. Darbs "200 OK" ir atvērts interpretācijai, tas nav jāierobežo tikai ar vienu skaidrojumu. Instalācija producēta ar RIXC atbalstu.

Starptautiskais mākslas festivāls "Lauki/Fields"

Darko Fritz

 

Dalīties