Krokusi. Foto: L.Strazdiņa

Gaidot astronomiskā pavasara iestāšanos, LU Botāniskā dārza apmeklētājus jau priecē pirmie brīvdabā plaukstošie pumpuri - ziedus vērušas ne vien baltās sniegpulkstenītes, bet arī pienpulkstenītes un citi pavasara vēstneši.

Lai gan gaisā vēl jūtams dzestrums, LU Botāniskajā dārzā uzplaucis ne viens vien agra pavasara zieds, kura nosaukums vēl atgādina par aizgājušo ziemu, bet ziedēšana jau sveicina gada gaišāko laiku. Uzziedējušas baltās sniegpulkstenītes Galanthus nivalis un graciozās pienpulkstenītes Leucojum sp.. Tāpat savus dzeltenīgos ziedus jau atvērušas ziemas erantes Eranthis hyemalis. Violetiem ziediem LU Botāniskā dārza ziedošo brīvdabas kolekciju krāšņo parastā zalktene Daphne mezereum, kas ik gadu sārtos, bet indīgos, ziedus ver uzreiz pēc sniega nokušanas.

Tāpat LU Botāniskā dārza Palmu mājas priekšā joprojām zied pavasara burvjulazda, kā arī bagātīgā acāliju kolekcija Acāliju mājā. Īstu vasaras tveici tīkojošajiem iesakām apmeklēt Tropu tauriņu māju. Domājot par apmeklētāju ērtībām, ir apvienota ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā, turpmāk dāvājot iespēju vienlaicīgi aplūkot gan eksotiskos tauriņus, gan mūsu bagātīgo un krāšņo augu kolekciju par ievērojami zemāku cenu nekā līdz šim

Dalīties