Atsaucoties uz klausītāju lielo interesi, LU Botāniskais dārzs izsludina otro daļu lekciju ciklam “Daba dziedē: ārstniecības augi”. Otrajā cikla daļā paredzētas lekcijas par ārstniecības augiem vairāku svarīgu ķermeņa sistēmu veselībai – kuņģa (14.11.2017), aknu (25.11.2017) un nieru (28.11.2017). Lekcijas vadīs sertificēta farmaceite un ārstniecības augu pazinēja Anita Liberte.

Oktobrī LU Botāniskajā dārzā aizsākās lekciju cikls “Daba dziedē: ārstniecības augi”, kurā kopā ar farmaceiti un ārstniecības augu pazinēju Anitu Liberti aicinājām rūpēties par veselību dabiski un iepazīt ārstniecības augu pasauli.

“Daba mums ir dāvājusi tik daudzas iespējas, kā sev palīdzēt! Ir tikai jāmācās tās izmantot. Lekciju cikla mērķis ir iedrošināt cilvēkus plašāk lietot ārstniecības augus un rūpēties par savu veselību pēc iespējas dabiskāk,” tā lekciju cikla vadītāja Anita Liberte.

Līdz šim lekciju ciklā notikušas lekcijas par ārstniecības augu vākšanu rudens sezonā, par ārstniecības augiem imunitātes stiprināšanai, elpceļu saslimšanām, kā arī par ārstniecības augiem mieram un veselīgam miegam.

Novembrī notiks lekciju cikla otrā daļa, kurā paredzētas sekojošas lekcijas:

 

  • Otrdiena, 14. novembris 12:00 “Ārstniecības augi kuņģa veselībai”

Lekciju cikla “Daba dziedē: ārstniecības augi” otrās daļas pirmajā lekcijā runāsim par kuņģa un gremošanas trakta veselību – par ārstniecības augiem, kas palīdzēs saglabāt kuņģi veselu, kā arī par augiem, kas lietojami gremošanas problēmu novēršanai un atvieglošanai.

 
  • Sestdiena, 25. novembris 12:00 “Ārstniecības augi aknu veselībai”

Aknas ir viens no nozīmīgākajiem cilvēka orgāniem. Tās filtrē visu, ko apēdam, attīra organismu no indīgajām vielām, uzglabā enerģijas rezerves un pilda daudzas citas nozīmīgas funkcijas. Lekcijā runāsim par to, kā parūpēties par savu aknu veselību, izmantojot ārstniecības augus.

 

  • Otrdiena, 28. novembris 12:00 “Ārstniecības augi nieru un urīnceļu veselībai”

Noslēdzošā novembra lekcija būs veltīta nierēm un urīnceļiem – būtiskām organisma sistēmām, par kuru veselību ikdienā nereti aizmirstam parūpēties. Lekcijā iepazīsim dažādus augus nieru un urīnceļu veselībai, kā arī apgūsim to pareizu lietošanu.

Visās lekcijās lektore Anita Liberte dalīsies arī ar vienkāršām, mājas apstākļos pagatavojamām receptēm, kā arī praktiskiem padomiem par ārstniecības augu pareizu sagatavošanu.

Ierobežotā vietu skaita dēļ iepriekšēja pieteikšanās uz visām lekcijām ir obligāta. Pieteikties iespējams, rakstot agnese.reke@lu.lv (vēstulē jānorāda kontakttālrunis, dalībnieku skaits un lekcijas nosaukums) vai zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00).

Dalība lekcijās, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā, bez papildus samaksas.

Aptuvenais lekcijas garums – 90 minūtes.

Pulcēšanās lekcijām notiks Palmu mājas vestibilā.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā novembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40, ģimenēm (2 pieaugušie un 1 skolēns) – EUR 7.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties