Trešdien, 21. jūnijā, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Jāņu ielīgošanas pasākums, kurā ar latviešu ražotāju tirdziņu un kultūras programmu Jāņu tematikā atzīmēs gada gaišāko laiku.

Strauji pietuvojoties vasaras saulgriežiem, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs gatavojas Jāņu ielīgošanas pasākumam. Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt koncertprogrammu tautiskā garā, kā arī izglītojošas un radošas aktivitātes Jāņu tematikā, kas palīdzēs labāk izprast šo svētku būtību un tiem pienācīgi sagatavoties. Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina saulgriežu laikā saklausīt un izdziedāt gada garāko dienu un gaišāko nakti dziesmās, izdejot dejās, iepīt ziedu vainagos, saskatīt Jāņu ugunskuru liesmās, kā arī izgaršot tradicionālajā Jāņu svētku galdā. 

Jāņu ielīgošanas pasākuma laikā notiks arī jau par tradīciju kļuvušais latviešu ražotāju tirdziņš, kurā būs iespēja iegādāties ne tikai gardu cienastu svētku galdam, bet arī dažādus vietējo amatnieku darinājumus.  Īpaši tirgotāju starpā jāizceļ Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, kas pasākuma dienā piedāvās iegādāties augus un augu stādus no LU Botāniskā dārza augu kolekcijas. Augu un augu stādu tirdzniecība notiks LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā no plkst. 13.00 līdz 19.00.

Jānu ielīgošanas pasākums notiks LU Botāniskajā dārzā, Kandavas ielā 2, pļavā pie Brigitas Zelčas-Aispures un Sanda Aispura skulptūras "Klusā daba", kas tapusi ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu. Pasākuma laikā visām ieejas biļetēm LU Botāniskajā dārzā 30% atlaide.

Plašāku informāciju par pasākuma programmu un piedāvāto tirgotāju klāstu atradīsiet, sekojot jaunumiem LU Botāniskā dārza tīmekļa vietnē un Jāņu ielīgošanas pasākuma Facebook lapā.

Vairāk informācijas par tirgotāju pieteikšanos atradīsiet www.botanika.lu.lv/zinas/t/13708/

PROGRAMMA

13.00 – 19.00
LU Botāniskā dārza augu tirdzniecība / Palmu mājas vestibilā

18.00 – 22.00
Latviešu ražotāju tirdziņš
(alus, siers, rotas, lina izstrādājumi, svēpētā un melnā keramika, zaļu tējas, koka izstrādājumi)

18.00 - 20.00
Ziedu rotu veidošanas darbnīca kopā ar floristikas meistardarbnīcas - skolas “Ziedulaiva” dalībniekiem 

18.00-22.00
Augu atpazīšanas darbnīca un LU Botāniskā dārza ielūgumu un abonementu izloze



KONCERTS / ielīgošanas pļavā

18.15
Koklētāju ansambļa “Kokļu klubs” koncerts

19.00
Sadancošanās un Jāņu ugunskura iedegšana ar Latvijas Universitātes folkloras deju kopa “Dandari”

20.15
Jauniešu folkloras studijas “Banga” koncerts

21.15
Koklētāju ansambļa “Pūt, vējiņi” koncerts pie ugunskura

22.00
Jāņa Streiča filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” seanss / LU Botāniskā dārza šķūnī

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Maijā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā maijā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties