Atsaucoties uz lielo izrādīto interesi par ekskursiju “Indīgie augi Latvijā un pasaulē”, LU Botāniskais dārzs izsludina 2 papildus ekskursijas – pirmdien, 31.jūlijā plkst. 19.00 un trešdien, 2.augustā plkst. 19.00.

Ekskursijās mācīsimies atpazīt gan indīgos augus, kas sastopami mūsu pašu pļavās un mežos, gan indīgos augus, kas veikli maskējušies uz mūsu palodzēm. Dzirdēsim vēsturiskus stāstus un leģendas, kurās indīgie augi spēlējuši svarīgu lomu, iepazīsim augus, kuru halucinogēnās īpašības rituālos izmantojuši šamaņi, kā arī apskatīsim augus, kuru gadījumā meistarība pavārmākslā var izrādīties liktenīga – pareizi pagatavoti tie ir vērtīgs pārtikas produkts, taču, ja pavārgrāmatā ieviesusies kāda kļūda, maltīte var izrādīties liktenīga. Uzzināsim arī, kurš ir indīgākais Latvijas augs un kā to atpazīt, kurš Latvijā sastopams augs nogalināja Sokrātu un vēl daudzus citus interesantus faktus par indīgo augu valstību Latvija un pasaulē.

Pieteikšanās ekskursijai, rakstot agnese.reke@lu.lv (vēstulē jānorāda dalībnieku skaits, kā arī kontakttālrunis) vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: goo.gl/SN3Scb 

Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Ekskursija notiks, ja būs pieteikušies vismaz 5 dalībnieki.

Ekskursiju grupai iespējams pieteikt arī individuālā laikā, izmantojot iepriekšminētos kontaktus. Arī individuālajām ekskursijām minimālais dalībnieku skaits ir 5 personas.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. LU Botāniskā dārza attīstību atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Maijā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā maijā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties