LU Botāniskajā dārzā no aprīļa līdz septembrim būs iespēja iepazīt ārstniecības augus un iegūt praktiskas zināšanas par ārstniecības augu vākšanu un to atpazīšanu. Nodarbības notiks divas reizes mēnesī, un katrā no tām uzmanība tiks pievērsta tiem ārstniecības augiem, kuru vākšana ir aktuāla konkrētajā mēnesī. Pirmā nodarbība paredzēta 14. aprīlī 12:00.

Aprīlī LU Botāniskais dārzs sadarbībā ar ārstniecības augu speciālisti un farmaceiti Anitu Liberti sāks nodarbību ciklu par ārstniecības augiem un to vākšanu. Nodarbības notiks divas reizes mēnesī, katru mēnesi no aprīļa līdz septembrim.

Nodarbībās galvenais akcents tiks likts uz praktiskām zināšanām par ārstniecības augiem. Dalībnieki mācīsies, kā augus atpazīt pēc to raksturīgām pazīmēm un kā nesajaukt tos ar citiem, līdzīgiem augiem, uzzinās to, kuras augu daļas vācamas, kur katru no ārstniecības augiem meklēt un kā sagatavot to drogas – īsāk sakot, visu, kas jāzina, lai dodoties dabā, katrs pats spētu paša spēkiem sagatavot ārstniecības augu drogu krājumus un rudenī baudīt paša ievāktas tējas.

Katrā nodarbībā Anita Liberte dalībniekus iepazīstinās ar citiem augiem, kuru ievākšana iespējama attiecīgajā laikā. Nodarbības notiks, galvenokārt, brīvā dabā, iepazīstot augus LU Botāniskā dārza ārstniecības augu un citās brīvdabas ekspozīcijās. Dalība visās nodarbībās (izņemot pirmo iepazīšanās nodarbību 14.aprīlī) būs ar iepriekšēju pieteikšanos, kas katrai no tām tiks izsludināta atsevišķi.

Dalība iepazīšanās nodarbībā 14.aprīlī, iegādājoties ieejas biļeti, bez papildus samaksas. Dalība turpmākajās cikla nodarbībās – 2 EUR + ieejas biļete.

Nodarbību plānojums aprīlim un maijam ir sekojošs: Ārstniecības augu vākšana aprīlī Sestdiena, 14.aprīlis 12:00 (cikla iepazīšanās nodarbība) Trešdiena, 25.aprīlis 18:00 Ārstniecības augu vākšana maijā Trešdiena, 9.maijs 18:30 Trešdiena, 30.maijs 18:30 Informācijai par nodarbībām turpmākajos mēnešos aicinām sekot līdzi www.botanika.lu.lv vai LU Botāniskā dārza sociālajos tīklos.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

 

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties