Reaģējot uz lielo apmeklētāju interesi, LU Botāniskais dārzs izsludina papildekskursiju “Bībeles augi”. Ekskursija notiks trešajā adventē, 17.decembrī (svētdiena) plkst. 13.00. Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ uz to jāpiesakās iepriekš. UZMANĪBU - VISAS VIETAS EKSKURSIJĀ IR AIZŅEMTAS!

Bībeli var lasīt dažādi, arī kā unikālu vēstures avotu, kas sniedz liecības par dabu un augiem.

Pirmo reizi LU Botāniskā dārza speciālisti Bībeles augu tēmai pievērsās 2009.gadā, kad par šo tēmu tapa izstāde, kas iemantoja plašas skatītāju simpātijas. Šogad LU Botāniskais dārzs piedāvā Bībelē minētos augus iepazīt īpašā ekskursijā.

Daudzi no Vecajā un Jaunajā derībā minētajiem augiem ir labi pazīstami arī mūsdienās. Tie tiek audzēti dārzos un tīrumos, lietoti medicīnā, pārtikā un citām vajadzībām. Daudziem no tiem arī mūsdienās ir simboliska nozīme, turklāt ne tikai kristīgajā kultūrā.

Ekskursijā iepazīsim tos Bībelē minētos augus, kuru mājas ir eksotiskās Palmu mājas siltumnīcas, kā arī botāniskā dārza āra teritorija.

Uzzināsim, kurš augs savulaik bijis dārgāks par zeltu, no kura auga pārticis Jānis Kristītājs un kurš Bībeles augs mūsdienās tiek izmantots kā veselīgāka kakao alternatīva. Redzēsim arī tos augus, kuru augļi pretendē uz Ādama un Ievas aizliegtā augļa statusu, kā arī augu, kas minēts ne tikai Bībelē, bet arī Korānā un daudzus citus neparastus augu valsts pārstāvjus.

Ekskursantu grupas izmērs ir ierobežots, tādēļ dalība ekskursijā obligāti jāpiesaka iepriekš. Šobrīd visas vietas ekskursijā ir aizņemtas. 

Dalības maksa ekskursijā: 3 EUR + ieejas biļete. Atgādinām, ka dalībai ekskursijā iespējams izmantot arī izdevīgo ģimenes biļeti – pavadi pirmssvētku laiku kopā ar sev mīļajiem!

Ar ieejas biļešu cenām iespējams iepazīties šeit: www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Ekskursijas ilgums aptuveni 1 stunda.

Pulcēšanās ekskursijai notiks pie LU Botāniskā dārza kases.

 

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties