Nedēļu pirms Ziemassvētkiem, 16. decembrī, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza šķūnī notika Ziemassvētku tirdziņš, kas svinīgā atmosfērā piedāvāja sagatavoties gaidāmo svētku svinēšanai.

Gadskārtu tirdziņi Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā jau kļuvuši par tradīciju. Arī šajos Ziemassvētkos apmeklētājiem piedāvāja sagatavoties svētkiem eksotiskākā un zaļākā vidē, ka citviet Rīgā. Latviešu amatnieki un pārtikas ražotāji piedāvāja dažādu ar Ziemassvētkiem saistītu produkciju, kas noderēs gan svētku galdam, gan dāvanām. Tirdziņā varēja iegādāties tādu zināmu ražotāju kā Saldus Piena kombināts, Linen line, Ēvalds Vasiļevskis un Pūdnīku skūla, Ivars Grasis un Radošā telpa Grašu māja un citu  kvalitatīvu ražotāju produkciju. Īpaši plašs bija latviešu rokdarbnieču piedāvājums.  Ziemassvētku tirdziņā varēja savā īpašumā iegūt arī preces ar īpašu pievienoto vērtību – invalīdu darinājumus un biedrības “Zalā brīvība” piedāvātos pītos grozus, kurus veidojušas maznodrošinātas sievietes Ganā. Visi šo produktu tirdzniecībā iegūtie līdzekļi tiek ieguldīti to darinātāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.  Tirgotāju vidū pārstāvēts bija arī Latvijas Universitātes studentu biznesa inkubators, kas piedāvāja iegādāties naturālo kosmētiku un dažādus dizaina priekšmetus.

Tirdziņa noslēgumā apmeklētājus priecēja Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris “Aura”, bet mazākos apmeklētājus ponija mugurā izvizināja apmeklētājiem Latvijas Jātnieku federācija poniji.

Ziemassvētku tirdziņa FOTO APSKATS.

Pateicoties Rīgas domes un Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā finansiālajam atbalstam, ieeja pasākumā un LU Botāniskajā dārzā bija bez maksas.

Ziemassvētku tirdziņš bija viens  no cikla “Ziemas saulgriežu ceļš” pasākumiem, kas šogad visa mēneša garumā  notiek LU Botāniskajā dārzā, aicinot gatavoties baltāko svētku svinēšanai. Pasākumu cikls noslēgsies sestdien, 23. decembrī, plkst. 12.00 ar Liepājas zvanu ansambļa koncertu Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā.


“Ziemas saulgriežu ceļš” pasākumu programmu LU Botāniskajā dārzā īsteno ar Rīgas domes, Rīgas domes Izglītības un kultūras departamenta finansiālu atbalstu.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.40, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

 

 

 

Dalīties