Foto: Krišjānis Libauers

Multimediju un fotogrāfiju izstāde „Purvā no -30 °C līdz +30 °C” Palmu mājas vestibilā no 1. līdz 20. martam.

Izstādē skatāmi dažādi Latvijas mitrāji – teiksmainos, krāšņos attēlos iepazīstams Gaujas nacionālais parks, Slīteres nacionālais parks, dabas liegumi „Ziemeļu purvi” un „Raunas Staburags”. Dažādi mitrāju biotopi – zemie, augstie un pārejas purvi, avoti, avoksnāji, kā arī mitrājos sastopamās augu un dzīvnieku sugas, kas vērīgi saskatītas un foto mirkļos tvertas, atklāj dabas harmoniju un ritmu. Kā liecina izstādes nosaukums, fotogrāfi purvos ir devušies ne tikai vasaras karstumā, bet arī ziemas spelgonī, ikreiz to ieraugot pavisam citā gaismā. Fotogrāfijas uzņēmuši dabas pētnieki, kā arī foto entuziasti no  grupas „Fotomobilizācija”: pavisam skatāmas 22 autoru 375 fotogrāfijas.

Izstāde ir veidota Eiropas Komisijas finansētā LIFE+ projekta „Prioritāro mitrāju biotopu aizsardzība un apsaimniekošana Latvijā” ietvaros. Par projektu un tā mērķiem, kā arī mitrāju nozīmi, biotopiem un tajos sastopamajām sugām, īpaši aizsargājamām dabas  teritorijām, kurās šo projektu īsteno, varēs iepazīties arī multimediju stendā, kas izveidots sadarbībā ar SIA „RIDemo”.

Masu mediju pārstāvji ir laipni aicināti uz izstādes atklāšanu otrdien, 1. martā plkst. 13.00 Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā.

Dalīties