Birutas un Jāņa Roberta Jansonu izstāde LU Botāniskajā dārzā

Palmu mājas vestibilā no 3. līdz 31. augustam izstādē “Laiks” būs skatāmi Birutas Jansones zīmējumi, akvareļi un Jāņa Roberta Jansona keramika, ko papildina sīkplastikas darbi.

Kā saka paši mākslinieki, viņu dzīvi var iedalīt četros laikos: “Mūsu dzīvē ir bijis Rīgas laiks: Te piedzimām, augām, izglītojāmies, apprecējāmies, piedzima mūsu pirmie bērni. Pēc tam bija Valmieras laiks: Jaunākā bērna nākšana pasaulē, Valmieras bērnu mākslas skolas dibināšana un veidošana, radošā darba sākums. Tad 25 gadus bija Mazsalacas laiks: Vēl vienas bērnu mākslas skolas radīšana, dzīve lauku sētā, mazbērnu baudīšana. Un tagad atkal laiks Rīgā: Atgriežamies pie atmiņām, uzsākam vēlreiz citu dzīves ritmu, priecājamies, ka varam strādāt radoši un dalīties ar savām domām, sajūtām, emocijām, meklējumiem, eksperimentiem, prieku, vēstījumu.” Izstādē “Laiks” ir neliela daļa darbu, kas radīti pēdējos gados un ir kā atskats uz pašu pieredzētajiem dažādajiem laikiem. Tajos jūtams laika ritms dabā un cilvēka dzīvē.

Abi mākslinieki ir beiguši Latvijas Mākslas akadēmiju, plecu pie pleca strādājuši Mazsalacas mūzikas un mākslas skolā un Valmieras bērnu mākslas skolā, bijuši aktīvi Valmieras kultūras dzīvē. Kopš septiņdesmitajiem gadiem B. un J. R. Jansoni ir piedalījušies izstādēs, bet viņu darbi atrodas gan Latvijas, gan dažādu pasaules valstu kolekcijās.

 

Dalīties