Botānikas muzejā, Kronvalda bulvārī 4 (Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē) līdz 31. martam apskatāma izstāde, kas veltīta LU Botāniskā dārza dibinātāja un ilggadējā direktora Nikolaja Maltas 125 gadu atcerei.

Šogad 12. februārī aprit 125 gadi, kopš botāniķa Nikolaja Maltas (1890-1944) dzimšanas. Viņš veicis nozīmīgus pētījumus par Latvijas un Igaunijas ziedaugu un sūnu floru, augu ģeogrāfiju, bijis viens no pirmajiem Latvijas Universitātes Matemātikas un dabaszinātņu fakultātes mācībspēkiem. N. Malta lasījis lekcijas augu morfoloģijā, sporaugu sistemātikā, vadījis seminārus un kandidāta darbus. Viņš vairākkārt bija fakultātes dekāns, vadīja Augu morfoloģijas un sistemātikas institūtu un bija LU Botāniskā dārza pirmais direktors, jau 1926. gadā organizēja zinātnisko rakstu krājumu "LU Botāniskā dārza raksti" izdošanu.

Izstādes ekspozīcijā redzami daudzveidīgi, oriģināli materiāli no muzeja krājuma - rokraksti, fotogrāfijas, herbāriji, publikācijas. Izstāde apskatāma darba dienās, iepriekš piesakoties pa tālruni 67034877 vai 27852990 muzeja vadītājai Irēnai Bergai.

Botānikas muzejs.

Dalīties