Svētdien, 20. augustā, plkst. 19.00 Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā uzstāsies zvanga veidotājs un mākslinieks Alekss Miglasgultiņš.

Krēslainā augusta nogales vakarā Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā, zaļā vidē, eksotisku augu ielenkumā ieskanēsies nomierinošas, dzīvības enerģiju rosinošas, meditatīvas zvanga skaņas.

Latviski instrumentu ir iesaukuši par zvangu, angliski sauc par “tank drum” vai “hunk drum”, bet krieviski tas skan “gļukafon”.  Kā stāsta pats mūziķis un meistars, zvanga skaņa un melodija ir ļoti meditatīva. Tonis ir harmonijā ar cilvēka ķermeni, un katra no septiņām notīm ir attiecināma uz kādu no cilvēka čakrām. Alekša Miglasgultiņa melodijas rodas spontāni un netiek pierakstītas. “Šo instrumentu izvēlējos vienkāršības un patīkamā tembra dēļ. Notis var spēlēt jebkādā secībā, un mūzika būs brīnišķīga! Tas arī ļauj vieglāk izbaudīt pašu procesu un atslābināties.”

Alekss divu gadu laikā ir izgatavojis ap 150 šādu sitamo instrumentu. Aleksss savus mūzikas instrumentus izgatavo pats no veciem gāzes baloniem. “To veidošana ir ilgstošs, augstas precizitātes darbs. Ar skaņošanas ierīci jāmēra, vai iegriezumi ir pietiekami dziļi un vai skan īstā nots. Kopā uz šā instrumenta man ir septiņas notis,” stāsta mākslinieks.

Alekss nāk no Sadus, ir izmācījies par SPA meistaru, piekopis svaigēšanu vairākus gadus. un mīl baudīt harmoniskas un skaistas lietas.

Ieeja koncertā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā ar 30 % atlaidi (atlaide darbojas no plkst. 18.00). Vairāk informācijas atradīsiet www.facebook.com/events/659107590952523/

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. LU Botāniskā dārza attīstību atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Vasaras sezonā dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 21.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā no 1. maija līdz31. augustam: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.90 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 3.90, pieaugušajiem – EUR 4.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties