Sestdien, 23. septembrī, plkst. 13.00 Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā notiks Kaktusu un citu sukulentu biedrības meistarklase “Kaktusu un citu sukulentu pārstādīšana”.

Viena no svarīgākajām prasmēm, kas jāapgūst katram sukulentu audzētājam, ir pareiza augu stādīšana un pārstādīšana. Ja sukulenti stādīti pareizi un atbilstošā augsnē, tie saimniekus priecēs ar īpašu skaistumu un ilgu mūžu. Meistarklasē pieredzējuši kaktusu un citu sukulentu biedrības pārstāvji mācīs, kā noteikt, kad augi ir jāpārstāda un kā pārstādīšanu veikt tā, lai nekaitētu augam. Varēs uzzināt, kad ir labākais laiks sukulentu pārstādīšanai un kā izvēlēties tiem piemērotāko augsni. Meistarklases laikā būs iespējams saņemt arī praktisku palīdzību sukulentu pārstādīšanā, kā arī uzzināt atbildes uz visdažādākajiem, ar sukulentu aprūpi saistītiem jautājumiem.  Sukulenti ir augi, kas pielāgojušies augšanai izteikti sausos apstākļos, piemēram, tuksnešos un stepēs. Pie sukulentiem pieskaitāmi tādi iecienīti telpaugi kā alvejas, kalanhojas, agaves, naudas koki jeb portulaka krasulas, dažādi kaktusi un daudzi citi augi.

Dalībai meistarklasē iespējams pieteikties iepriekš, rakstot uz agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 (darba dienās 9.00-17.00) vai aizpildot pieteikuma anketu goo.gl/SN3Scb. Dalība meistarklasē, iegādājoties LU Botāniskā dārza ieejas biļetes, bez papildus samaksas. Meistarklase notiks Palmu mājā. Aptuvenais ilgums – 1 h.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu. Gatavojoties Latvijas Universitātes Botāniskā dārza simtgadei 2022. gadā, tā rekonstrukcijas darbus atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Septembrī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā septembrī: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 2.90, pieaugušajiem – EUR 3.90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties