Klāt lielā acāliju ziedēšana! Svētdien, 4. martā, plkst. 12.00 LU Botāniskais dārzs aicina izzināt Baltijā lielāko acāliju kolekciju ekskursijā “Botāniskā dārza ziedošie stāsti: acālijas”. Gids ekskursantus iepazīstinās arī ar citiem interesantākajiem LU Botāniskā dārza augiem. Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš.

LU Botāniskā dārza Acāliju māja pārvērtusies ziedošā pasakā - Baltijā lielākā acāliju kolekcija piedzīvo ziedēšanas pilnbriedu. Par godu vienai no gada gaidītākajām ziedēšanām, LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija “Botāniskā dārza ziedošie stāsti: acālijas”.

Pašreizējo LU Botāniskā dārza acāliju kolekciju sāka veidot Rihards Kondratovičs 1956.gadā, un šobrīd tā ar 125 kultivāriem ir kļuvusi par lielāko acāliju kolekciju visā Baltijā. Ekskursijā varēs uzzināt, kuras acāliju šķirnes radītas tepat, Latvijā, un kā acālijas no Tālajiem austrumiem atceļoja uz Eiropu. Gids iepazīstinās ar acāliju krūmiem, kas sasnieguši jau 60 gadu vecumu un, protams, dos iespēju baudīt krāsu sprādzienu pašā ziemas spelgonī.

Ekskursijas dalībnieki apmeklēs arī Palmu mājas siltumnīcas un Tropu tauriņu māju, kur varēs iepazīt citus interesantus LU Botāniskā dārza kolekciju augus un tauriņus, kas pie mums atceļojuši no tropu zemēm.

Dalībai ekskursijā jāpiesakās iepriekš, zvanot uz 67450860 (darba dienās 9.00-17.00), rakstot uz agnese.reke@lu.lv vai aizpildot pieteikuma anketu šeit. Ekskursijas ilgums aptuveni 1.5 h. Dalības maksa ekskursijā – 3 EUR, papildus jāiegādājas ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā. Bērniem līdz 7 gadu vecumam dalība ekskursijā bez maksas.

Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ aicinām laikus pieteikties dalībai ekskursijā “Botāniskā dārza ziedoši stāsti: acālijas”.

Par Latvijas Universitātes Botānisko dārzu

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs ir vecākais botāniskais dārzs Latvijā. Dārza 15 hektāru lielā brīvdabas teritorija, augu mājas un Tropu tauriņu māja nodrošina mājvietu ap 6000 dažādiem augiem, kā arī tauriņiem no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem, bet rīdziniekiem un pilsētas viesiem piedāvā skaistu pastaigu un kulturālas izklaides vietu.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ziemas sezonā dārzs apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā ziemas sezonā: skolēniem ar klasēm – EUR 1.90, skolēniem individuāli – 2.40 EUR, studentiem un pensionāriem – EUR 1.90, pieaugušajiem – EUR 3.40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties