Publicitātes foto

Pirmdien, 10. aprīlī, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā sāk režisores Annas Vidulejas filmas "Homo Novus" filmēšanu.

Filma Homo Novus veidota pēc Anšlava Eglīša romāna motīviem. Šī filma ir viena no sešām spēlfilmām Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei. Plānots, ka Homo Novus uz ekrāniem nonāks īsi pirms Latvijas valsts dibināšanas simtās gadadienas 2018. gada rudenī.

 

Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija Homo Novus ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija. Tas ir stāsts par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu savu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā nokļūstot mākslinieku bohēmā un satiekot savu mīlestību, Jura pirmie soļi Rīgā izvēršas par komisku, reizēm aizkustinošu pārpratumu virknējumu.

Romāns Homo Novus ir ievērojamā latviešu rakstnieka, žurnālista un gleznotāja Anšlava Eglīša otrais prozas darbs. Latviešu literatūras vēsturē tas ienāca kā drosmīgs pieteikums latviešu modernā romāna žanrā. Romāna galvenajos varoņos atpazīstami 30. gadu Latvijas pazīstamākie mākslinieki un literāti. Nav noliedzama romāna galvenā varoņa Jura Upenāja tēla līdzība ar pašu autoru Anšlavu Eglīti.

Anna Viduleja ir gan filmas scenārija autore, gan režisore, operators ir Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks – Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Lielbritānija), producenti – Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis. Filmas aktieru komandu, kuras sastāvā, galvenokārt, ir Jaunā Rīgas teātra mākslinieki, veido gandrīz visu Latvijas teātru aktieru. Galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis. Pārējās lomās – Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

Filmēšanas dēļ pirmdienas, 10. aprīļa, rītā apmeklētājiem var būt ierobežota piekļuve Botāniskā dārza Palmu mājai. Šodien visām ieejas biļetēm dārzā 30% atlaide.

Vairāk informācijas par topošo filmu atradīsiet: nkc.gov.lv/…/sak-uznemt-vienu-no-latvijas-simtgades…/

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā aprīlī: skolēniem – EUR 2.40, studentiem un pensionāriem – EUR 2,90, pieaugušajiem – EUR 3,90. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: www.botanika.lu.lv.

Dalīties