Dāvana lielām un mazām dāmām 8. martā - ieeja Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā tikai par 2,50 eiro! Tauriņi būs apskatāmi no plkst. 11:00 līdz 16:30.

Ikvienam Tropu tauriņu mājas apmeklētājam būs iespēja piedzīvot tropu tauriņu eksotiku - izjust tauriņu spārnu vēdas, tropu augu smaržas un džungļu klimatu. Apmeklētāji klātienē varēs vērot tauriņos no Dienvidamerikas, Āzijas un Āfrikas tropiskajiem džungļiem: zebru tauriņus, zilos morfīdus, pūčtauriņus, dažādu sugu dižtauriņus, tostarp arī mormoņu dižtauriņus ar aristokrātiski samtainiem spārniem, kuru tumši zilais nakts tonis pakāpeniski pāriet baltā. Caur inkubatora logu var laimēties ieraudzīt arī maģisko tauriņa šķilšanās procesu.

Sestdien, 8. martā Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā dāmām ieeja tikai par 2,50 EUR (papildus ieejas biļetei LU Botāniskajā dārzā).

Pavasara sajūtu tuvina balto, dažādu nokrāsu sārto un violeto acāliju ziedu kupenas Acāliju mājā, jo martā skatāma kolekcijas ziedēšanas kulminācija. Pavisam dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes no Rietumeiropas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas. Daudzas no tām LU Botāniskajā dārzā aug vairāk nekā 50 gadus un ziedu vainags sasniedz divu metru apkārtmēru. Dārzā ir apskatāmas arī topu augu un kaktusu siltumnīcas. Palmu mājas vestibilā esošajā izstādē "Lapas zaļas, dzeltenas un sārtas" zinātkarajiem ir stāsts par dažādu krāsu lapām: pigmentiem, kas nosaka lapu krāsu un to nozīmi augā un mūsu dzīvē.

Dalīties