Pirmajā jūnija nedēļā Latvijā tiks organizēta Būvniecības nedēļa, kuras ietvaros notiks dažādi būvniecības nozares aktualitātēm veltīti pasākumi, tai skaitā LU Energoefektivitātes centra apmeklējums LU Botāniskajā dārzā.

Eiropas Komisija 2012. gadā noteica būvniecības nozares stratēģiju ES dalībvalstīm "Būvniecība 2020". Stratēģijas galvenie uzdevumi ir uzlabot būvniecībā strādājošo uzņēmumu konkurētspēju, stimulēt būvspeciālistu kvalifikācijas celšanu, īstenot Eiropas izaicinājumus energoefektivitātes un ilgtspējīguma sakarā, kā arī modernizēt būvniecības vides regulējumu un komunikāciju ES dalībvalstīs būvniecības iekšējā tirgus sakarā.

Šīs stratēģijas īstenošanas sakarā šā gada jūnija pirmajā nedēļā no 2. līdz 5. jūnijam Latvijā tiks organizēta Būvniecības nedēļa, kuras ietvaros notiks dažādi būvniecības nozares aktualitātēm veltīti pasākumi. Būvniecības nedēļu organizē LR Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Būvniecības valsts kontroles biroju, Latvijas standartizācijas institūciju, nozares nevalstiskajām organizācijām, zinātniekiem, būvniecības nozares ekspertiem un attiecīgajām valsts institūcijām.

Būvniecības nedēļas aktivitāšu plāns:

Diena iedzīvotājiem

Otrdiena, 02.06.2015

Diena zinātnei

Trešdiena, 03.06.2015

Diena uzņēmējiem

Ceturtdiena, 04.06.2015

Diena publiskai pārvaldei

Piektdiena, 05.06.2015

 

09:00 – 11:00

LU Energoefektivitātes centra apmeklējums Botāniskajā dārzā

“Latvijā izmantojamo būvkonstrukciju siltumspējas un komforta mērījumi”

 

 

09:00 – 12:00

SBS Standartizācijas forums

“Būvkomersantu ieguvumi no standartizācijas būvniecībā”

  

10:00 – 13:00

Baltijas valstu forums

“Nākotnes izaicinājumi būvniecības regulējumā”

 

 

 

 

14:00 – 17:00

Diskusija

“Energoefektivitāte daudzdzīvokļu mājās - kā ieinteresēt un iesaistīt sabiedrību?”

 

 

 

13:00 – 18:00

Eiropas forums par zinātni un rūpniecību

“Būvniecības standarti”

 

 

 

12:00 – 18:30

Eiropas Standartizācijas Samits

“Kā standartizācija var veicināt pāreju uz tīrāku un gudrāku ekonomiku”

 

 

14:00 – 16:00

Būvniecības nedēļas noslēgšana

 

 

 

3. jūnijs - diena zinātnei: ko zinātne spēj sniegt būvniecības industrijai un kā efektīvāk izmantot zinātnes sasniegumus ēku būvniecībā un atjaunošanā? Diena tiks iesākta ar profesionāļu un zinātnieku vizīti LU Energoefektīvitātes centrā Botāniskajā dārzā "Latvijā izmantojamo būvkonstrukciju siltumspējas un komforta mērījumi", kur LU profesora Andra Jakoviča vadībā no 2011. gada ir izveidots testa stends energoefektivitātes monitoringam (www.eem.lv), veicot dažādus pētījumus, tostarp arī ES direktīvas 2010/31/ES par ēku energoefektivitāti efektīvai piemērošanai. Profesors A. Jakovičs iepazīstinās viesus ar veikto pētījumu metodoloģiju, Latvijā izmantojamo būvkonstrukciju siltumspējas un komforta mērījumiem, gūtajām atziņām un nākotnes perspektīvām, kā arī atbildēs uz kolēģu un interesentu jautājumiem.

Detalizētāku informāciju par Būvniecības nedēļu var saņemt: www.bvkb.gov.lvhttp://www.em.gov.lv/https://www.lvs.lv/ 

Dalīties